Berchtesgadener Land - net als een ansichtkaart

Aan de voet van het machtige Watzmann-massief (2.713 m) ligt het Berchtesgadener Land. Een groot deel van de regio hoort bij het Beierse Nationaal Park Berchtesgaden - Duitslands enige nationale park in de Alpen - en is dus een echt bergsportparadijs. Op een uur rijden vanaf München ontdekt u de majestueuze schoonheid va de Alpen. Hier vindt u onze droomaccommodatie in het Berchtesgadener Land.

Berchtesgadener Land - net als een ansichtkaart
Berchtesgadener Land - net als een ansichtkaart

De regio Berchtesgadener Land

Of, zoals het motto van deze regio luidt: Parel van de Alpen. In de vijf dalgemeentes Berchtesgaden, Bischofswiesen, Marktschellenberg, Ramsau en Schönau am Königssee vindt u een evenwichtige mix van wintersport, kuren, cultuur en ontspanning. Of u een echte wandelliefhebber bent of liever iets sneller op ski's of snowboard van de berg raast - de regio rondom Berchtesgaden is met haar vele mogelijkheden voor vrijetijdsinvulling en ideale omstandigheden voor de wintersport een zeer populaire vakantiebestemming.

Skiën in het Berchtesgadener Land

De skiregio bij de Watzmann en de Königssee is een levendige omgeving met veelzijdige wintersportmogelijkheden voor de skivakantie. Hier komen ouders met hun kinderen op de piste net zo aan hun trekken als genietende skiërs en sportieve skiërs. In totaal zes skigebieden leveren pisteplezier op meer dan 60 kilometer en hoogtes tussen 600 en 1.874 m. De afwisselende afdalingen met zowel vlakke gedeeltes alsook steile hellingen zorgen voor plezier bij pistefans van alle moeilijkheidsniveaus - ideaal dus voor gezinnen, beginners, experts en groepen. Daar komen nog 80 bijzonder sneeuwzekere loipekilometers voor een geslaagde langlaufvakantie bij.

Andere activiteiten in het Berchtesgadener Land

De heerlijke bergwereld van het Berchtesgadener Land in Duitsland trekt naast ski- en snowboardfans ook andere winterfans aan. Wie zin heeft in een gezellige tocht met de paardenslee, op wandelroutes de omgeving ontdekken wil ontdekken of tijdens langlauftouren gewoon van de heerlijke bergwereld wil genieten, is in het Berchtesgadener Land aan het juiste adres. Daarnaast belooft de natuurrodelbaan Hirscheckblitz een onvergetelijke ervaring op de zeer goed geprepareerde, alleen voor rodelaars geopende rodelroutes.Ontdek onze winterse hoogtepunten in het Berchtesgadener Land - de beste accommodaties voor een grenzeloze winterbeleving!