Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Elm

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Elm im Sernftal
Het hoogste punt: 2.105 m
Het laagste punt: 1.020 m
Hoogte skioord: 977 m
Liften in totaal: 9
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 2
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 40 km
Pistes:
15 km
Pistes:
20 km
Pistes:
5 km
Skiroutes: 2 km
Pistekaart
Elm im Sernftal

Wintersportvakantie Elm – Zonnespektakel en skiplezier in het Sernftal!

Elm

Elm is het meest zuidelijke dorp in het Zwitserse Sernftal. De Sernftalstraße, die als enige door het smalle dal loopt eindigt in Elm. Vanaf hier kunt u alleen lopend via de Panixerpas het Bündnerland bereiken. Rondom Elm heeft u een prachtig uitzicht op de Piz Sardona, Piz Segnes en de toppen van de Tschingelhörner. Daar bevindt zich het 22 m hoge en 19 m brede "Martinsloch", een gat in de berg. 2 keer per jaar schijnt de zon tijdens de zonsopgang door dit gat precies op de kerk van Elm. Over dit fenomeen zijn al vele sagen geschreven en het zonnespektakel is elke keer een toeristisch hoogtepunt in het dorp.

Rondom de kerk in het centrum liggen mooie, monumentale boerenhuisjes. De typische 'Strickholzbau' uit Elm werd in 1976 zelfs internationaal bekroond. In Elm kan je bovendien de enige stilgelegde leisteenfabriek van Zwitserland bezichtigen.

Sernftal

Het leuke Sernftal ligt in de Glarner Alpen in het Zwitserse kanton Glarus. Het dal heeft zijn naam van het riviertje Sernf, een zijrivier van de Linth. Landschappelijk is het dal uniek, want het maakt deel uit van de tektoniekarena Sardona, een van de meest fascinerende gebieden van de Alpen. Door de steile bergen kan men hier goed zien hoe de bergen zijn ontstaan en daarom is het dal 2008 opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Tot de bergen horen 7 bergen hoger dan 3.000 m, waaronder de indrukwekkende Piz Sadorna (3.005 m).

De regio is bekend voor zijn leisteen en ontginning hiervan. Langs het dal vindt u gezellige plaatsen als Elm, Matt en Engi. Aan het eind van het dal bevindt zich het familieskigebied Elm met rond 40 pistekilometers.

Vervoer Elm

  • Trein: Schwanden (ca. 15 km), Mitlödi (ca. 15 km), Glarus (ca. 20 km)
  • Vliegtuig: Zürich (ca. 100 km), Friedrichshafen (ca. 165 km), Basel (ca. 180 km)

Accommodaties in Elm

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Elm

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs