Fascinatie freeride - van skitouren tot diepsneeuwpistes

U wilt offpiste gaan, uw eigen weg door het ongerepte terrein zoeken en prachtige sneeuwvlaktes en besneeuwde bossen ontdekken? Dan ben u bij ons aan het juiste adres. Als u een ideaal terrein voor off-piste skiërs en freeriders zoekt, zult u met één van onze onderstaande aanbiedingen volledig aan uw trekken komen. Kijk meteen eens bij ons rond!

Waarom freeriden en skitouren maken?

Freeriden staat bekend als de wildste en meest vrije vorm van het skiën. Dit gevoel van vrijheid en eenheid met de natuur kan door een skitour nog worden versterkt. De trend van het beklimmen van een skiberg is sinds jaren ononderbroken. Op eigen kracht de berg beklimmen, de afdaling zelf verdienen en daarmee ook nog het milieu ontzien: dat is voor freeriders het mooiste dat er is. Steeds meer wintersportregio's bieden begeleide toeren voor beginners en hebben spannende freeride-gebieden voor gevorderden geopend.

Waarheen om te freeriden en skitouren te maken?

Routes en afdalingen voor skitouren en freeriden vind je op veel plaatsen wereldwijd. Sommige plaatsen hebben zich echter als gevolg van de toenemende populariteit op fans van het off-piste skiën toegelegd en staan nu bekend als freeride-mekka. Zo kan je bijvoorbeeld in de Franse Alpen, zoals in Chamonix, bijzonder goed freeriden. In Zwitserland vind je bijvoorbeeld in Arosa, Engelberg of Zermatt echte freeride-skigebieden. Vanzelfsprekend beschikt ook Oostenrijk onder meer bij de Arlberg, Kitzsteinhorn of in de Kitzbüheler Alpen over verschillende, zogenaamde variërende afdalingen. Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland of Italië - in ons aanbod hebben wij in alle landen aantrekkelijke accommodatie voor uw volgende freeride-vakantie!

Waarop letten bij het freeriden en skitouren maken?

Bij de routes voor het skitouren en bij de afdalingen voor het freeriden wordt een verschil gemaakt tussen diverse moeilijkheidsniveaus. Iedereen die gaat freeriden moet zich hiervan bewust zijn en nooit alleen op stap gaan. Tijdens het freeriden bevind je je naast de gecontroleerde pistes - dat brengt een zeker risico met zich mee. Vanaf een bepaalde moeilijkheidsgraad zijn professionele gidsen of speciaal opgeleide aanbieders voor de ontdekking van het terrein vereist. Als u hier rekening mee houdt en natuurlijk over de juiste uitrusting en fitness beschikt, kunt u zich op uw freeride-avontuur storten!