Wi-Fi in het skigebied

Facebook, Instagram, Twitter en WhatsApp - het internet en de social media zijn voortdurend onze begeleiders. Het is dus wel logisch dat dit voor veel wintersporters ook in de skivakantie op de skipiste moet gelden. Tenslotte wil je je vakantie-ervaringen graag met de achterblijvers delen - en vaak zo snel mogelijk. In veel skigebieden is er intussen Wi-Fi, in de hutten of zelfs in geselecteerde plaatsen in het gehele skigebied. Zo hoeft u tijdens het skiën niet bang te zijn dat u iets niet snel kunt posten of dat u wat mist.

Wi-Fi in het skigebied
Wi-Fi in het skigebied

Skigebieden met Wi-Fi

De skigebieden die Wi-Fi aanbieden, zijn intussen niet meer op te noemen. In Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk of Italië - het ene skigebied na het andere zorgt voor digitale verbeteringen. Geen wonder, want tenslotte is het ook voor de exploitanten goede reclame als tevreden wintersporters een droomfoto uit "hun" skigebied posten. Desondanks: wie waarde hecht aan Wi-Fi in het skigebied, moet voorafgaand aan de boeking van zijn skireis kort op de website kijken of het skigebied dit ook daadwerkelijk aanbiedt.

Tijdens de skivakantie correct verbonden en aangemeld

Om Wi-Fi-toegang in het skigebied te krijgen, hoeven wintersporters normaal gesproken slechts enkele stappen op te volgen. In het meest eenvoudige geval is een klik op "Accepteren" van de gebruiksvoorwaarden voldoende, waarna je al verbonden bent. Op andere plaatsen hoeven skiërs enkel een sms te sturen om zich te registreren, waarna ze al kunnen beginnen met hun contacten. Zeer nuttig is Wi-Fi om tussen de middag een ontmoetingspunt af te spreken of 's avonds voor de après-ski in de hutten. Missen, te laat komen of elkaar kwijt raken was gisteren - eenvoudig en zonder kosten kan vandaag de dag zelfs alles tijdens de rit in de lift worden geregeld. De informatie over de Wi-Fi-toegang in het betreffende skigebied alsmede de exacte posities van de hotspots vind je eveneens op de websites van de bergbanen.

Met Wi-Fi veilig in het skigebied onderweg

Tijdens het skiën Wi-Fi op je smartphone te hebben heeft verschillende voordelen: je kunt zo bijvoorbeeld heel eenvoudig één van de vele ski-apps gebruiken, die je de weg wijzen, de pistekilometers tracken of je de dichtstbijzijnde hut laten zien. Toch moet u ook tijdens de skivakantie altijd op de veiligheid van uw gegevens letten. Als de Wi-Fi-toegang niet versleuteld is, hebben ook onbevoegden toegang tot de overgedragen gegevens. Het communiceren van persoonlijke wachtwoorden, TAN-nummers of dergelijke hoort dus - net zoals bij andere openbare Wi-Fi-netwerken - niet in het skigebied plaats te vinden! En bovendien geldt: u bent midden in de natuur, heeft en ongelofelijk bergpanorama voor u en oefent een fantastische sport uit - laat de smartphone gewoon eens in uw zak.