Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Freudenstadt

9 Aantal beoordelingen:

50 % Aanbeveling:

Plaats 9,0
Skigebied 5,0
Informatie over het skigebied
Freudenstadt-Kniebis
Het hoogste punt: 960 m
Het laagste punt: 920 m
Hoogte skioord: 732 m
Liften in totaal: 2
Sleepliften: 2
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 1 km
Pistes:
1 km
Pistes:
0 km
Pistes:
0 km
Skiroutes: 0 km

Skigebied Freudenstadt-Kniebis

Skigebied Freudenstadt-Kniebis

Langs de 60 km lange Schwarzwaldhochstraße tussen Baden-Baden en Freudenstadt vindt u meerdere kleine skigebieden. In Freudenstadt zijn er 3 liften, rond 11 km westelijk van het centrum ligt het skigebied Freudenstadt-Kniebis op een plateau. Met de skilift Lamm heeft u toegang tot ongeveer 1 km piste en talrijke loipes. Lekker eten kunt u ter plaatse in de Kniebishütte.

In het zuiden van Freudenstadt is er de Stockinger lift, een sleeplift waarmee u toegang tot pistes voor elk niveau heeft. Ondanks het kleine skigebied met rond 1 km piste wordt er veel voor beginners en gevorderden geboden.

Het grootste skigebied van het Zwarte Woud ligt bij de Feldberg, waar ongeveer 26 km pistes zijn.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Freudenstadt

Wintersporters in Freudenstadt hebben heel dicht bij de mogelijkheid om in de nacht te skiën. Voor het nachtelijke skiën kunnen nachtbrakers namelijk terecht in het kleine, maar fijne nachtskigebied Vogelskopf. Het ligt ongeveer 24 km bij Freudenstadt vandaan, iets naast de Schwarzwald-Hochstraße en biedt met een wat steilere helling ook een aantrekkelijk gebied voor gevorderden. De pistes en de sleeplift zijn alleen tijdens de weekenden en feestdagen in gebruik. Maar dan wel tot in de avonduren. In de vakantie en tijdens feestdagen zijn de liften op zaterdag zelfs van 9 tot 22 uur doorlopend geopend. In de schemering wordt de verlichting ingeschakeld, zodat de ongeveer 1 km lange piste volledig wordt verlicht. De beginnersafdaling is ongeveer 600 m lang en loopt direct naar het dalstation. De bosafdaling, ook wel "snelweg" genoemd, is met 850 m iets langer en van een gemiddeld moeilijk niveau. De Vogelskopf-Hütte zorgt voor een hapje en een drankje tijdens en na het skiplezier.

Après-ski Freudenstadt

Wandelen op de nette wandelwegen, rodelen op een 400 m lange baan, schaatsen of sneeuwschoenwandelingen - het aanbod rond Freudenstadt is erg gevarieerd. In het nabije Baiersbronn kunt u in op de schaatsbaan gaan schaatsen, ijsstokschieten, dansen in de ijsdisco of ijsshows bekijken. Bij slecht weer kunt u in de overdekte arcades gaan winkelen of een bezoekje aan het panorama zwembad brengen. Er is een zwembad met belevenisgedeelte evenals een saunalandschap voor wellness-fans.

's Avonds kunt u genieten van de regionale gerechten. In het centrum is Turmbräu een aanrader. Het bekende brouwhuis midden op de marktplaats biedt gezellige ruimtes en een regelmatig feestjes. Specialiteiten zoals Schwarzwälder hertbraadworst, Maultaschen of forel-filet kunt u zelfs op de Kniebishütte bestellen.

Snowpark: Snowpark Kandelpark Freudenstadt

In de kleine skigebieden in het noordelijke Zwarte Woud, bijvoorbeeld Kniebis, bevindt zich geen snowpark. Helaas wordt het badenova Snowpark bij de Feldberg vanaf komend winterseizoen 2018/2019 gesloten. Echter zijn er bij de Feldberg 4 nieuwe funslopes voor jong en oud. Met snelle steile bochten, mooie golvenbanen en ook kleinere schansen zorgen ze voor veel plezier.

Het Kandelpark in Waldkirch kijkt bovendien uit naar veel nieuwe bezoekers. De afwisselende set-up met verschillende boxen, rails en meerdere kickers van verschillende grootte mag er zeker zijn.

Het skigebied Freudenstadt-Kniebis is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Duitsland

Beoordelingsrapport van experts Freudenstadt-Kniebis

Het testrapport Freudenstadt-Kniebis is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(2 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Freudenstadt

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Freudenstadt

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs