Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Grainau (Zugspitze)

103 Aantal beoordelingen:

97 % Aanbeveling:

Plaats 9,1
Skigebied 8,7

Skigebied Garmisch-Classic, Zugspitze

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.720 m Gondelbaan: 8
Het laagste punt: 740 m Pistes in totaal: 60 km
Hoogte skioord: 758 m
Pistes:
19 km
Liften in totaal: 28
Pistes:
31 km
Sleepliften: 14
Pistes:
10 km
Stoeltjesliften: 6 Skiroutes: 3 km

Skigebied Garmisch-Classic, Zugspitze

Met de "Top Snow Card" staan u een totaal van 87 liften en 213 pistekilometers op een hoogte van 740 tot 2.720 m te wachten, onder andere in Garmisch-Partenkirchen en Mittenwald, maar ook in het Oostenrijkse Lermoos en Berwang (zie skiregio).

Met de "Twin Ticket" staat u het Classic-skigebied en de Zuspitze ter beschikking. Bekend is het skigebied ook bekend om de vele events, zoals de FIS-wereldbeker en het jaarlijkse skischansspringen met oud en nieuw.

In Garmisch-Partenkirchen heeft u direct toegang tot het Classic-skigebied (Hausberg, Kreuzeck en Alpspitz/Ostenfelder). In totaal vindt u hier 40 km aan pistes en vijf besneeuwde afdalingen in deze skigebieden. Rondom de Hausberg vindt u een gevarieerd skigebied met de beroemde en uitdagende piste Kandahar, die ca. 3,5 km lang is. De langste afdaling in het skigebied is de dalafdaling van de Osterfelderkopf met 8,8 km lengte en 1.330 m hoogteverschil.

De Zugspitze biedt 20 km goed geprepareerde pistes en een diepsneeuwparadijs met freeridezones. Op de mooie skiweitjes op de Zugspitzplatt is het ook voor de beginners goed vertoeven, zodat zij het skiplezier en de sneeuwzekerheid op de hoogste berg van Duitsland niet hoeven te missen.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Grainau (Zugspitze)

Na het skiën is het nog lang niet gedaan met de pret in Grainau. In het dorp aan de voet van de Gschwendt is voor alle sleeliefhebbers een kindvriendelijke rodelafdaling (ca. 1,5 km) te vinden met sleeverhuur in de directe omgeving. Als u naar nog meer rodelplezier op zoek bent, vindt u ook in het buurdorp Garmisch-Partenkirchen vier rodelbanen met een totale lengte van 5 km.

Op de natuurschaatsbaan in Grainau kunt u gezellig schaatsen en ijsstokschieten. Met een beetje geluk is ook de Eibsee dichtgevroren en kunt u over de ijsvlakte wandelen of glijden. Sneeuwschoenwandelingen onder begeleiding van een gids starten bij het Kurhaus van Grainau en op twee verschillende routes kunt u de prachtige natuur van de Zugspitzregio ontdekken.

Alle bezitters van een Grainau-Card kunnen gratis deelnemen aan de rondleidingen. Gaat u liever ontspannen zwemmen? Dan is een bezoekje aan het grote Zugspitzbad Grainau echt de moeite waard. Hier kunnen de kleintjes heerlijk plonsen, terwijl papa en mama ontspannen.

Bij een mooie afsluiting van een lange dag skiën horen natuurlijk ook de heerlijke specialiteiten uit Grainau. De gasthoven en restaurants serveren u vis uit de Eibsee, broodplankjes, gebraad Beijers varkensvlees, maar ook haute cuisine - de keuze is aan u. Wie in plaats van een gezellig diner in een stube liever met de beentjes zwiert, heeft genoeg keuze in bars en disco's in en om Garmisch-Partenkirchen. Ook is een nachtelijke fakkelwandeling in de frisse lucht een goede manier om u te laten betoveren door het berglandschap.

Bovendien zijn er in het skigebied Garmisch-Classic talrijke evenementen zoals Early Bird Kandahar, K2 grillout, Schneebeben, skiwereldcup race en Snowdown.

Snowpark: Snowpark Grainau (Zugspitze)

In dit skigebied is helaas geen Snowpark aanwezig. De spectaculairste parken in Duitsland vind je in Oberstdorf en Ramsau.

Is het skigebied Garmisch-Classic, Zugspitze niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Duitsland

Beoordelingsrapport van experts Garmisch-Classic, Zugspitze

Het testrapport Garmisch-Classic, Zugspitze is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,5 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Grainau (Zugspitze)

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Grainau (Zugspitze)

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs