Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Marienberg

10 Aantal beoordelingen:

80 % Aanbeveling:

Plaats 8,4
Skigebied 6,5
Pistekaart
InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec
Pistekaart InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec
Informatie over het skigebied
InterSkiregion Fichtelberg/Klínovec
Het hoogste punt: 1.244 m
Het laagste punt: 763 m
Hoogte skioord: 620 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 15
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 47 km
Pistes:
23 km
Pistes:
18 km
Pistes:
6 km

Wintersport Marienberg - Skivakantie voor het hele gezin!

Marienberg

In het Ertsgebergte, dicht bij de stad Chemnitz, ligt op een hoogte van 620 m de plaats Marienberg. Het oude centrum van Marienberg met het marktplein zijn de moeite waard, want je vindt er duidelijk een Italiaanse Renaissance-stijl terug. De imposante St. Marienkirche is dan weer in de laat-gotische stijl gebouwd.

In het bergdorp zijn de winkels voor handwerkkunst absoluut een bezoekje waard, want in het Ertsgebergte worden onder meer de kleine Räuchermännchen en de traditionele Schwibbögen gemaakt. Dit zijn mooie souvenirs of ook Kerstcadeaus.

Na ongeveer 40 minuten rijden bereikt u de plaats Oberwiesenthal met de bijbehorende InterSkiregion Fichtelberg - Klínovec. Oberwiesenthal ligt op 914 m hoogte en is daarmee één van de hoogstgelegen dorpen in Duitsland. Haast het skiën is ook het dorp zelf een bezoek waard, want in het kuuroord vind je veel wellnessmogelijkheden.

Ertsgebergte

Het Ertsgebergte vormt een natuurlijke grens tussen Saksen en Bohemen en ontstond ongeveer 300 miljoen jaar geleden. De regio is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Saksen. Omringd door Elbsandsteingebergte, Vogtland en Noord-Boheems bekken wachten de twee hoogste toppen van het Ertsgebergte erop - de Keilberg aan de Tsjechische kant (1.244 m) en de Fichtelberg op Saksische kant (1.215 m) - door u verkend te worden.

Het mijnverleden begon in de 12e eeuw met de eerste ontdekking van kostbare ertsen, waar de regio ook zijn naam te danken heeft. Hoewel er op de dag van vandaag geen mijnwerkers meer zijn, kunnen schachten en tunnels worden bezocht en onderzocht. Het gevoel van hard werken is hier nog steeds in de lucht en doet denken aan de tijden toen zo'n 600 jaar, dag na dag, zonder zonlicht mijnbouw werd uitgevoerd.

Leuke winterwandelpaden leiden langs de prachtige natuur evenals mooie pistes en loipen. In combinatie met de gezonde bergklimaat van het Ertsgebergte is het natuurpark Ertsgebergte een unieke plek voor recreatie, ontspanning en avontuur.

Vervoer Marienberg

  • Trein: Marienberg (in de plaats), Chemnitz (ca. 30 km), Dresden (ca. 85 km)
  • Vliegtuig: Dresden (ca. 95 km), Praag (ca. 110 km), Leipzig/Halle (ca. 140 km)

Accommodaties in Marienberg

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Marienberg

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs