Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Neureichenau

239 Aantal beoordelingen:

93 % Aanbeveling:

Plaats 8,2
Skigebied 8,4
Informatie over het skigebied
Hochficht
Het hoogste punt: 1.338 m
Het laagste punt: 933 m
Hoogte skioord: 669 m
Liften in totaal: 8
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 3
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 20 km
Pistes:
9 km
Pistes:
10 km
Pistes:
1 km
Skiroutes: 4 km

Skigebied Hochficht

Skigebied Hochficht

Het Oostenrijkse skigebied 'Hochficht' ligt in het hartje van het Böhmerwoud, direct aan de grens met Duitsland en Tsjechië. Het dalstation van de Schwarzenbergbaan is op slechts 12 km van Neureichenau en op ca. 5 km van het plaatsdeel Lackenhäuser gelegen. Het skigebied beschikt over ca. 20 km pistes en 8 liften. Voor het seizoen 2017/2018 zijn 3 verouderde sleepliften verdwenen en vervangen door een moderne 10-persoonsgondelbaan. De pistes kunnen tot 100% besneeuwd worden en zorgen voor een onvergetelijke winterervaring. De lichte tot middelzware pisten spreiden zich op 933 - 1.337 m en zijn in het bijzonder bij families met kinderen geliefd.

Ambitieuze skiërs kunnen zich op de Europacup beproefde FIS-parcours, in het snowpark en kidspark evenals op de boardercross uitleven. Wie tot in de avond wil doorgaan kan dit op de 1 km lange verlichte piste doen.

Als bijzonder extraatje biedt het skigebied op vele hotspots gratis internettoegang voor zijn gasten aan. Binnen korte tijd heeft u toegang tot het Wi-Fi-netwerk en kunt u op Twitter, Facebook en dergelijke de nieuwste foto's of verhalen delen.

Ook rondom Neureichenau zijn er verschillende, verzorgde skipisten met sleepliften. In Lackenhäuser vindt u de Berglandlift evenals de Zwergerllift bij het campingpark. Bij Frauenberg is er een 1.500 m lange afdaling met de Dreisessel sleeplift, twee andere sleepliften vindt u in Altreichenau bij de accommodatie Bergland.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Neureichenau

In het Boheemse Woud is er ook in het skigebied Hochficht de mogelijkheid de skidag tot in de avond tijdens het nachtskiën te verlengen. Het kleine, maar fijne nachtskigebied ligt hier direct bij de twee Holzschlag-sleepliften naast de dalafdaling naar Holzschlag. Hier wordt 's avonds de ongeveer 1 km lange piste verlicht, zodat het skiplezier tot in de nacht mogelijk is. De bedrijfstijden van de liften worden twee keer per week, op woensdag en vrijdag, van 17 tot 20:30 uur verlengd. Goed nieuws voor nachtbrakers: de sleepliften worden vanaf winter 2017/2018 door een moderne 10-persoonsgondelbaan vervangen. Vanuit het stadscentrum van Neureichenau bereikt u na 40 minuten de toegang tot de liften.

Après-ski Neureichenau

In Neureichenau is er naast de pisten een afwisselend vrijetijdsaanbod voor groot en klein. Daartoe behoren 2 ijsstokbanen, 4 rodelbanen, een snowtubinglift bij campingpark Lackenhäuser, paardensleetochten en 40 km gewalste, wonderschone winterwandelwegen.

Geoefende wandelaars kunnen zowaar de Berggasthof op de Driesessel (1.333 m hoogte) bereiken, waar ze aansluitend met een overweldigend panoramablik over het Beierse en Böhmerwoud beloond worden. Om weer aan te sterken bieden zich talrijke restaurants, gasthuizen en café's in de verschillende plaatsdelen van Neureichenau aan.

Snowpark: Snowpark Neureichenau

In dit skigebied is er helaas geen snowpark. De beste parken van Duitsland vindt u in Oberstdorf en Ramsau.

Het skigebied Hochficht is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Duitsland

Beoordelingsrapport van experts Hochficht

Het testrapport Hochficht is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,5 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Neureichenau

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Neureichenau

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs