Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Oberharmersbach

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Freudenstadt-Kniebis
Het hoogste punt: 960 m
Het laagste punt: 920 m
Hoogte skioord: 303 m
Liften in totaal: 2
Sleepliften: 2
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 1 km
Pistes:
1 km
Pistes:
0 km
Pistes:
0 km
Skiroutes: 0 km

Skigebied Freudenstadt-Kniebis

Skigebied Freudenstadt-Kniebis

Het dichtstbijzijnde, vanuit Oberharmersbach bereikbare skigebied, ligt op een afstand van ongeveer 25 km: het ligt ten westen van het stadscentrum van Freudenstadt op de Kniebis (960 m), een hoogteplateau op stadsgebied. Hier wordt een klein, maar fijn skigebied bediend door twee sleepliften. De skiliften Lamm en Stockinger brengen gasten naar het veelzijdige wintersportgebied met ongeveer 1,5 km pistes en vele verbonden loipes. Één van de sporen wordt 's avonds verlicht, zodat ook 's nachts kan worden gelanglauft. Direct daarnaast ligt een 400 m lange rodelbaan, waar jong en oud veel sleeplezier heeft. Ter plaatse zorgt de rustieke Kniebishut voor de inwendige mens. Over de Kniebis loopt ook de Schwarzwaldhochstraße, zodat de pistes en de loipen zeer goed bereikbaar zijn. In de nabije omgeving kunt u bovendien nog kiezen uit pistes in de naburige dorpen Vogelskopf en Zuflucht.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Oberharmersbach

Wintersporters in Oberharmersbach hoeven het populaire nachtskiën niet te missen. Om nachtelijk te skiën, kunnen nachtbrakers terecht in het kleine, maar fijne nachtskigebied Vogelskopf. Het ligt ongeveer 34 km bij Oberharmersbach vandaan, iets naast de Schwarzwald-Hochstraße. Met een wat steilere helling is er ook voor gevorderden een veelzijdig skigebied. De sleeplift is alleen in de weekenden en op feestdagen in bedrijf, maar dan wel tot in de avonduren. In de vakantie en op feestdagen is de lift op zaterdag zelfs doorlopend van 9 tot 22 uur geopend. Zodra de schemering invalt, wordt de verlichting ingeschakeld en de ongeveer 1 km lange piste volledig verlicht. De ongeveer 600 m lange beginnersafdaling loopt direct naar het dalstation. De bosafdaling, ook wel "snelweg" genoemd, is met 850 m iets langer en kent een gemiddeld moeilijk niveau. Tijdens en na het skiplezier kunnen wintersporters terecht in het restaurant Vogelskopf-Hütte.

Après-ski Oberharmersbach

Nagenieten na een dag wintersporten kan in Oberharmersbach op een hele rustige manier. Samenzijn in gezellige stuben of avondwandelingen door het besneeuwde winterse landschap dragen bij aan de volkomen ontspanning tijdens de vakantie in dit idyllische dorp. Wie in de namiddag of avond liever actief is, vindt ook veel mogelijkheden: zo goed als elk dorp bezit een rodelhelling. Hier en daar vindt u ook snowtubing-banen of coasters en schaatsbanen, waar u kunt schaatsen.

Meerdere wandelroutes rondom Oberharmersbach leiden naar uitkijkpunten, die met buitengewone objecten (houten bank, panorama-lijsten, hangmatten) aantrekkelijk zijn uitgerust. Rondom het dorp liggen bovendien 3 mooie rondwandelingen van verschillende moeilijkheidsniveaus voor sneeuwschoenwandelaars. Op de afwisselende trails zult u zich een Canadese pelsjager voelen. De paden zijn goed gemarkeerd en leiden door de bossen tot op de hoogste berg van het middelste Zwarte Woud, de Brandenkopf met bergrestaurant en uitkijktoren. Een fascinerend bizarre wereld van ijs en rotsen vormen de bevroren watervallen, waar je kunt oefenen met ijsklimmen.

Wie zich voldoende aan de prachtige natuur van het Zwarte Woud heeft vergaapt, kan van een hartig diner in de restaurants of van een gezellig afzakkertje in de goede Stubes van de gasthoven genieten.

Snowpark: Snowpark Kandelpark Oberharmersbach

In de kleine skigebieden in het noordelijke Zwarte Woud, bijvoorbeeld Kniebis, bevindt zich geen snowpark. Helaas wordt het badenova Snowpark bij de Feldberg vanaf komend winterseizoen 2018/2019 gesloten. Echter zijn er bij de Feldberg 4 nieuwe funslopes voor jong en oud. Met snelle steile bochten, mooie golvenbanen en ook kleinere schansen zorgen ze voor veel plezier.

Het Kandelpark in Waldkirch kijkt bovendien uit naar veel nieuwe bezoekers. De afwisselende set-up met verschillende boxen, rails en meerdere kickers van verschillende grootte mag er zeker zijn.

Het skigebied Freudenstadt-Kniebis is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Duitsland

Beoordelingsrapport van experts Freudenstadt-Kniebis

Het testrapport Freudenstadt-Kniebis is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(2 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Oberharmersbach

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Oberharmersbach

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs