Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Oberstaufen

133 Aantal beoordelingen:

97 % Aanbeveling:

Plaats 8,8
Skigebied 8,3
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Oberstaufen
Het hoogste punt: 1.708 m
Het laagste punt: 750 m
Hoogte skioord: 791 m
Liften in totaal: 26
Sleepliften: 22
Stoeltjesliften: 1
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 53 km
Pistes:
13 km
Pistes:
27 km
Pistes:
13 km

Wintersportvakantie Oberstaufen - Uniek in Allgäu!

Oberstaufen

Het kuuroord Oberstaufen ligt bij het drielandenpunt Duitsland-Oostenrijk-Zwitserland. De plaats ligt op 791 m en te midden van de regio Allgäu. Tevens is Oberstaufen het enige Schroth-kuurbad van Duitsland. Al meer dan 65 jaar wordt de naar Johann Schroth vernoemde natuurgeneeswijze hier aangeboden. De zogenaamde "Schroth-kuur" zou de zelfgenezing verbeteren en jong houden. Het kuuroord staat niet alleen bekend als wellnesscentrum van Beieren maar ook als paradijs voor trekkers.

Tijdens een winterwandeling kan men bijvoorbeeld prima van de prachtige natuur genieten en eventjes bijkomen van de alledaagse drukte. En ook wintersporters komen hier aan hun trekken. De regio beschikt over vier kleine skigebieden met gevarieerde pistes. Voor belevenissen buiten de pistes wachten talrijke vrijetijdsmogelijkheden, winkels, restaurants en cafés in de voetgangerszone van het dorpscentrum op uw bezoek.

Allgäu

Het Allgäu is een deel van de regio Oberschwabens en strekt zich uit over het zuidwestelijke deel van Beieren, het uiterste zuidoosten van Baden-Württemberg en over enkele Oostenrijkse grensgebieden. Het ligt tussen de Alpen en de Schwäbische-Beierse heuvels. De bergen van de Allgäu strekken zich uit tot 2.657 m, waarbij de Nebelhorn de bekendste top is. Maar het is niet alleen daarom dat Allgäu een geliefde toeristenregio en het grootste wintersportcentrum van Duitsland is. Voor alpine skiërs is er een uitgebreid aanbod met goed geprepareerde pisten – voor moedige beginners en voor kenners met hoge eisen. De pisten zijn grotendeels met kunstsneeuw bedekt, die afwisseling en sneeuwzekerheid bieden tot eind maart. Na het skiën, kunt u met elkaar afspreken in een van de talrijke hutten, cafés of pubs, en later op de avond ook in de clubs.

Vervoer Oberstaufen

  • Trein: Oberstaufen (in de plaats), Immenstadt (ca. 20 km)
  • Vliegtuig: Friedrichshafen (ca. 55 km), Memmingen (ca. 75 km), Innsbruck (ca. 170 km), München (ca. 200 km)

Accommodaties in Oberstaufen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Oberstaufen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs