Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Oberwiesenthal

200 Aantal beoordelingen:

91 % Aanbeveling:

Plaats 8,4
Skigebied 7,9
Pistekaart
InterSkiregio Fichtelberg/Klinovec
Informatie over het skigebied
InterSkiregio Fichtelberg/Klinovec
Het hoogste punt: 1.244 m
Het laagste punt: 763 m
Hoogte skioord: 914 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 15
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 47 km
Pistes:
23 km
Pistes:
18 km
Pistes:
6 km

Wintersportvakantie Oberwiesenthal - winterpret bij de Fichtelberg!

Oberwiesenthal

De stad Oberwiesenthal, bij de grens van Tsjechië is op een hoogte van 914 m de hoogstgelegen stad van Duitsland. Ook de Fichtelberg is met 1.215 m een van de hoogste bergen van van het Ertsgebergte dat ideaal is voor wintersporters. Ook langlaufers houden van het olympisch gebied rond Oberwiesenthal.

Ook al is de stad vrij klein, er is toch een groot vrijetijdsaanbod voor naast de piste: wandel- en natuurliefhebbers komen op in totaal 20 km wandelroutes volledig aan hun trekken. Of wat te denken van een bezoekje aan het Ski- und Heimatmuseum of de Martin-Luther-Kirche? Een interessant inkijkje in de traditionele handwerkkunst is mogelijk in de vele werkplaatsen. Bovendien nodigen veel restaurants uit tot een gezellige avond en een afwisselende internationale en regionale keuken.

Ertsgebergte

Het Ertsgebergte vormt een natuurlijke grens tussen Saksen en Bohemen en ontstond ongeveer 300 miljoen jaar geleden. De regio is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Saksen. Omringd door Elbsandsteingebergte, Vogtland en Noord-Boheems bekken wachten de twee hoogste toppen van het Ertsgebergte erop - de Keilberg aan de Tsjechische kant (1.244 m) en de Fichtelberg op Saksische kant (1.215 m) - door u verkend te worden.

Het mijnverleden begon in de 12e eeuw met de eerste ontdekking van kostbare ertsen, waar de regio ook zijn naam te danken heeft. Hoewel er op de dag van vandaag geen mijnwerkers meer zijn, kunnen schachten en tunnels worden bezocht en onderzocht. Het gevoel van hard werken is hier nog steeds in de lucht en doet denken aan de tijden toen zo'n 600 jaar, dag na dag, zonder zonlicht mijnbouw werd uitgevoerd.

Leuke winterwandelpaden leiden langs de prachtige natuur evenals mooie pistes en loipen. In combinatie met de gezonde bergklimaat van het Ertsgebergte is het natuurpark Ertsgebergte een unieke plek voor recreatie, ontspanning en avontuur.

Vervoer Oberwiesenthal

  • Trein: Oberwiesenthal (in de plaats), Chemnitz (55 km), Dresden (ca. 135 km)
  • Vliegtuig: Praag (130 km), Dresden (ca. 140 km), Leipzig/Halle (175 km)

Accommodaties in Oberwiesenthal

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Oberwiesenthal

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs