Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Ramsau

211 Aantal beoordelingen:

92 % Aanbeveling:

Plaats 8,7
Skigebied 7,6
Informatie over het skigebied
Region Berchtesgaden
Het hoogste punt: 1.800 m
Het laagste punt: 630 m
Hoogte skioord: 670 m
Liften in totaal: 29
Sleepliften: 23
Stoeltjesliften: 5
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 60 km
Pistes:
27 km
Pistes:
27 km
Pistes:
6 km
Skiroutes: 1 km

Skigebied Region Berchtesgaden

Skigebied Region Berchtesgaden

De "Region Berchtesgaden" bedient haar gasten met zes skigebieden die verenigd zijn in de gelijknamige skipas: ca. 60 pistekilometers tussen 630 en 1.800 m hoogte, 28 liften en de nieuwe Jennerbahn kunnen naar hartenlust gebruikt worden.

Op maar rond 2 km afstand van het centrum van Ramsau ligt het skigebied Hocheck dat met zijn gemoedelijke pistes voornamelijk families aanspreekt. De rond 5 km lange dalafdaling is geschikt voor oud en jong! De 6 km lange dalafdaling van Rossfeld naar Oberau is van een gemakkelijk niveau en daardoor perfect geschikt voor beginners (enkel bij voldoende sneeuw).

De boarderscene komt op de Götschen samen waar het boarderpark met een 120 m lange halfpipe zich bevindt. Het skigebied heeft internationale faam door de afdalingen die geschikt zijn voor wereldcups en voor het organiseren van de wereldbekers in de disciplines rodelen, bobsleeën en snowboarden En het skigebied Zinken biedt u zelfs de kans om in het buurland Oostenrijk de pistes te verkennen. Bij de skipas is ook het gebruik van de skibus inclusief. Met de skipas kunt u een skigebied per dag verkennen.

Opmerking: dankzij de opening van de nieuwe Jennerbahn kunnen in het skigebied Jenner weer alle pistes zonder beperkingen worden gebruikt. Bovendien biedt de 10-persoonsgondelbaan meer comfort en capaciteit.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Ramsau

Het nachtskiën hoort ook in Duitsland bij het wintersportaanbod. In bepaalde skigebieden in de Voor-Alpen is het mogelijk 's nachts op de pistes te skiën die dan verlicht worden. Vanuit Ramsau bereiken wintersporters in de Region Berchtesgaden enkele aantrekkelijke nachtskipistes. Een nachtskigebied is bijvoorbeeld het skigebied Götschen, waar elke vrijdag van 18 tot 21:30 uur de piste bij de 3-persoonsstoeltjeslift Götschenkopfbahn voor het nachtskiën wordt geopend. U heeft hier de beschikking over een ongeveer 1,8 km lange verlichte piste. In het iets verderop gelegen skigebied Rossfeld is het op woensdag tussen 18 en 21 uur op ongeveer 1 km verlichte piste bij de sleeplift Großer-Lift mogelijk te nachtskiën. Bovendien is op donderdag in de skiarena Obersalzberg nachtskiën mogelijk.

Après-ski Ramsau

In Ramsau kunt u na een belevenisvolle dag op de piste ontspannen tijdens een winterwandeling of in een van de gezellige cafés of restaurants. Ook een tour met een paardenslee door het natuurpark is een onvergetelijk belevenis. Voor meer actie moet u naar de Hirscheckblitz rodelbaan, waarbij u op een 2,3 km een hoogteverschil van 400 m hebt.

In het Berchtesgadener Land vindt u voor ieder het juiste: gezellige huttenavonden zijn evengoed mogelijk als romantische avonden met zijn tweetjes. In de bars kan men feesten en de restaurants nodigen uit met een hoogstaand culinair aanbod. Bovendien worden er talrijke uitstappen en activiteiten georganiseerd zoals winterwandelingen door het heerlijke landschap rond Watzmann of begeleide fakkelwandelingen. Met de skipas Region Berchtesgaden kunt u rodelen op de Obersalzberg (gratis, te bereiken via de kabelbaan). Korting krijgt u tevens op het Watzmann thermaalbad, hier kunt u op 900 m² heerlijk ontspannen.

Snowpark: Ramsau

Het Berchtesgadener Land biedt zowel in de zomer alsook in de winter voor elke actieve funsporter prima mogelijkheden om zich heerlijk uit te leven. Rond 8 km van Ramsau vandaan ligt het ski- en snowboardcentrum 'Götschen' waar men naast de wereldelite van de wintersport kan trainen en beslist het een en ander kan leren. Super snelle afdalingen en een snowboard-paradijs met halfpipe maken het aanbod compleet en bieden de mogelijkheid om diverse sprongen te oefenen of om avontuurlijk de diepsneeuw te verkennen.

Wie liever toekijkt, die kan een van de talrijke ski- en snowboardevents in Berchtesgaden bezoeken. Tijdens spectaculaire wedstrijden bewijzen de profs hun talent. U houdt van adrenaline? Dan bent u in het Berchtesgadener land op de juiste plek!

Het skigebied Region Berchtesgaden is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Duitsland

Beoordelingsrapport van experts Region Berchtesgaden

Het testrapport Region Berchtesgaden is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Ramsau

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Ramsau

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs