Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Reit im Winkl

7 Aantal beoordelingen:

85 % Aanbeveling:

Plaats 7,7
Skigebied 7,7
Informatie over het skigebied
Winklmoosalm-Steinplatte
Het hoogste punt: 1.860 m
Het laagste punt: 740 m
Hoogte skioord: 695 m
Liften in totaal: 15
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 9
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 42 km
Pistes:
18 km
Pistes:
22 km
Pistes:
2 km
Skiroutes: 2 km

Skigebied Winklmoosalm-Steinplatte

Skigebied Winklmoosalm-Steinplatte

Het skigebied Winklmoosalm-Steinplatte is het skigebied van Reit im Winkl. In het skigebied vindt u in totaal 42 pistekilometers en het skigebied is dankzij de goede ligging een van de sneeuwzekerste gebieden van Duitsland. Vooral de 15 moderne liften en banen, het goede aanbod aan loipen en winterwandelpaden alsook het prachtigedal, kenmerken Reit im Winkl. De 3-persoonsstoeltjeslift Kammerkör werd in het seizoen 2014/2015 vervangen door een moderne 6-persoonsstoeltjeslift en biedt u een betere pistenverbinding met nog meer comfort en veiligheid.

De pisten zijn overwegend eenvoudig en middelzwaar. Vooral de hellingen aan de Beierse kant van het skigebied zijn ideaal voor beginners, terwijl de noordzijde van de Steinplatte vooral uitdagende en gevarieerde pistes voor gevorderden kent. Op de langste afdaling van het skigebied - en ook van heel Duitsland - overbruggen de skiërs een hoogteverschil van 1.100 m op een afstand van 9 km. Skiërs met een goede conditie kunnen een omweg maken over de Steinplatte, zodat de route nog eens in totaal 12 km wordt! Een andere highlight is de verlichte piste in het centrum bij de skilift.

Met de skipas "Schneewinkl" staan u nog 5 andere skigebieden met in totaal 110 pistekilometer ter beschikking (zie skiregio).
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Reit im Winkl

Om uw dag gezellig tot een einde te brengen, raden wij u de Seegatterl Alm aan. Hier kunt u culinair genieten van Beierse specialiteiten en Italiaanse lekkernijen. 's Avonds wordt er feest gevierd op de "Mega Après Ski Party" met coole muziek en alles wat bij après-skiën hoort. Ook een bezoekje aan de Milchbar is de moeite waard. In deze gezellige bar kunt u Beierse weißwurst eten onder het genot van een cocktail of een shake. Wie het 's avonds liever wat rustiger aandoet, is in de Almstüberl aan het juiste adres. In de berggasthof op de Winklmoosalm worden Beierse speciliateiten geserveerd, zoals Krustbraten en gebak, in een traditionele omgeving.

Degenen die liever van de omgeving genieten tijdens een wandeling, vinden in Reit im Winkl talrijke mogelijkheden. De eerste premium winterwandelpaden van Duitsland strekken zich uit over 6 km en bevinden zich op ca. 1.200 m hoogte op de Hemmersuppenalm. Mooie vlakke paden leiden door het adembenemende winterlandschap. In december 2010 werd er zelfs een tweede premium wandelpad geopend. Deze is eveneens ca. 6 km lang en biedt een mooi uitzicht op het Kaisergebergte met de Wilder en de Zahmer Kaiser (2.344 m).

Het gaat er op de langste natuurrodelbaan (4 km) van Duitsland op de Hemmersuppenalm toch wel iets sneller aantoe en wie het liever romantisch houdt, kan een ritje maken met de paardenslee. Wie 's avonds liever wat ontspant, kan een bezoekje brengen aan het binnenbad Schwimmstadl. Hier vindt u niet alleen zwembaden maar ook verschillende sauna's.

Snowpark: Snowpark Waidring Steinplatte Reit im Winkl

Het snowpark Waidring Steinplatte is 740 m lang en biedt een hele hoop ruimte waar de freestylers zich uit kunnen leven - en niet alleen de profs. Er is een chille Beginner Area, een Medium en een Advanced Area. Iedereen heeft hier zijn eigen gebied.

In de Beginner Area kunnen de freestyle-nieuwelingen zich uitleven op verschillende boxen en meerdere kleine jumps. De gevorderden kunnen een poging wagen in de Medium Area op de vulcanos, tank downs, wallride, picknickers, rails, tubes en boxes. Voor airtime zorgen veschillende kickers. De profs kunnen zich vooral uitleven op de set up met verschillende industries en rails.

Het skigebied Winklmoosalm-Steinplatte is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Duitsland

Beoordelingsrapport van experts Winklmoosalm-Steinplatte

Het testrapport Winklmoosalm-Steinplatte is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Reit im Winkl

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Reit im Winkl

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs