Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Seeg

5 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 8,4
Informatie over het skigebied
Nesselwang
Het hoogste punt: 1.463 m
Het laagste punt: 900 m
Hoogte skioord: 853 m
Liften in totaal: 9
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 1
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 8 km
Pistes:
6 km
Pistes:
2 km
Pistes:
0 km
Skiroutes: 1 km

Skigebied Nesselwang

Skigebied Nesselwang

Op de Seeger Berg direct in het dorp ligt een 6-persoonssleeplift, die een 300 m lange afdaling bedient. Met een lichte stijging is deze geschikt voor beginners en 's avonds kan ze verlicht worden.

In de naburige omgeving van Seeg bevinden zich andere skigebieden, die steeds over ca. 7 - 8 pistekilometers beschikken. Het skigebied Nesselwang-Alpspitzbahn vol tradities ligt bijvoorbeeld op een afstand van ongeveer 11 km bij Seeg vandaan. De pistes op de Alpspitze (1.575) lopen tot een hoogte van 1.463 m en bieden een afwisselend wintersportgebied. Met een combinatiebaan in twee delen kom je op het hoogste punt van het skigebied. Het aanbod bevat een kinderland met sprookjesbos, maar ook een snowpark en een verlichte piste alsmede een skiroute voor de pro's. Een bijzondere attractie in het skigebied is de Alpspitz-Kick, een zipline met meerdere touwen waaraan je vliegensvlug over de pistes raast.

Ten zuiden van Seeg bevindt zich het skicentrum Pfronten-Steinach, een aantrekkelijke bestemming voor een dagje skiën. De pistes verdelen zich daar op de Breitenberg op een hoogte van maximaal 1.232 m. Bovendien bieden de Tegelberg in Schwangau en de Buchenberg in Halblech gezinsvriendelijke wintersportgebieden. Al met al staan op wintersporters rondom Seeg moderne liften, genieterpistes en gezellige skihutten voor het hele gezin te wachten.

In vele bedrijven ontvangen gasten bovendien de gratis "KönigsCard" die verschillende kortingen geeft, bijvoorbeeld gratis ritjes met de liften van de omliggende skigebieden.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Seeg

Na het skiën is de actieve dag in Seeg nog niet voorbij. Een hoogtepunt is het winterwandelen door de natuur, bijvoorbeeld naar één van de gezellige almhutten die u met droomachtige uitzichten over het Allgäu belonen. Schaatsen is mogelijk op een natuurijsbaan bij het Schwaltenweiher aan de rand van het dorp en rodelvrienden vinden diverse banen in de nabije omgeving, bijvoorbeeld bij de Alpspitzbahn in Nesselwang, bij de Drehhütte bij Schwangau of ook op de Tegelberg. In Seeg zelf ligt een geprepareerde rodelhelling direct naast de minigolfbaan. Nog meer ontspanning garanderen meerdere grote overdekte zwembaden en thermen in de omgeving, onder andere de Kristalltherme in Schwangau of het Alpspitzbadecenter in Nesselwang.

Door de gunstige ligging van Seeg liggen veel spannende bestemmingen praktisch binnen handbereik. Füssen bijvoorbeeld met de beroemde sloten Neuschwanstein en Hohenschwangau is slechts een half uur autorijden. Andere sloten en culturele attracties zijn eveneens niet ver weg en ook in de winter een bezoek waard.

Het klassieke après-ski-plezier is direct in Seeg dan wel niet te vinden, maar het seizoen wordt op een traditionele manier in de Seeger skiclub geopend. Verder kan je de bars in het Alpspitz-skigebied bezoeken voor een gezellige namiddagsborrel en tenslotte kan je in de restaurants en bars van Seeg van de laatste uurtjes van de dag genieten.

Snowpark: Snowpark Nesselwang Seeg

In de skigebieden rondom Seeg zijn maar liefst drie snowparken te ontdekken: op de Alpspitze in Nesselwang, in Pfronten-Steinach en in de wintersportarena Tegelberg in Schwangau. Een echte blikvanger is het grote freestylepark bij de Alpspitze. Naast vele boxes en rails, een speciaal kidspark en een kickerline met sprongen van verschillende hoogtes, is het park gedecoreerd als stadse scène met muren, graffiti en zelfs gekantelde auto's. Je krijgt het gevoel midden in de stad te shredden. Wat een ervaring! Daar komt een woodpark met een grote wallride en houten rails bij. Bovendien wordt het park dagelijks van 18 tot 21 uur verlicht. Afgerond wordt het park met de Park Base, waar je na je kunstjes kunt uitrusten en met anderen kunt afspreken om gezellig te kletsen.

Het skigebied Nesselwang is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Duitsland

Beoordelingsrapport van experts Nesselwang

Het testrapport Nesselwang is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(2,2 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Seeg

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Seeg

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs