Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Sonnen

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Informatie over het skigebied
Hochficht
Het hoogste punt: 1.338 m
Het laagste punt: 933 m
Hoogte skioord: 840 m
Liften in totaal: 8
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 3
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 20 km
Pistes:
9 km
Pistes:
10 km
Pistes:
1 km
Skiroutes: 4 km

Wintersportvakantie Sonnen – zonnig plekje in het Beierse Woud!

Sonnen

Dichtbij de grens van Oostenrijk, rond 30 km ten oosten van Passau ligt het kleine recreatieoord Sonnen. Het dorp met rond 1.500 inwoners biedt door zijn ligging tussen Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië goede voorwaarden voor een afwisselende vakantie midden in het mooie landschap. Je kunt hier veel bezienswaardigheden en uitstapjes ondernemen.

Ken je het bekende "Wegscheider linnen"? Het wordt hier geweven. Het weven heeft een lange traditie in de regio. Meerdere musea bieden de mogelijkheid meer te leren over de traditie. Ook een uitstapje naar het uitzichtpunt Friedrichsberg tussen Breitenberg en Wegscheid, waar je een prachtig uitzicht op de gebergtes van de regio hebt, is aan te raden.

Beierse Woud

Het Beierse Woud is met 6.000 km² het grootste boomlandschap van Midden-Europa. In 1970 werd hier het nationaal park Beierse Woud opgericht, dat samen met het Böhmerwald tot de grootste twee samenhangende milieuvriendelijke gebieden van Midden-Europa, op een oppervlakte van 900 km² vormt. Naast de Alpen staat ook een deel van Duitsland als wintersportgebied bekend. Vooral families zullen in deze omgeving het juiste aanbod vinden. Wie het mooie sneeuwlandschap van het Beierse Woud niet op ski's wil verkennen, kan dit ook doen met een romantische paardenkoetstocht. Ook loont het zich om de vele beroemde kastelen, burchten en kloosters van het Beierse Woud te bezoeken. Talrijke restaurants en oude hutten, die zowel regionale als ook internationale gerechten serveren, zijn ook een goede aanbeveling.

Vervoer Sonnen

  • Trein Hauzenberg (ca. 10 km), Passau (ca. 35 km)
  • Vliegtuig: Linz (ca. 80 km), Salzburg (ca. 150 km), München (ca. 185 km)

Accommodaties in Sonnen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Sonnen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs