Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Waldkirchen

8 Aantal beoordelingen:

87 % Aanbeveling:

Plaats 8,5
Skigebied 5,3
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Oberfrauenwald
Het hoogste punt: 948 m
Het laagste punt: 650 m
Hoogte skioord: 573 m
Liften in totaal: 3
Sleepliften: 3
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 1,4 km
Pistes:
0 km
Pistes:
1,4 km
Pistes:
0 km
Skiroutes: 0 km

Wintersportvakantie Waldkirchen - Historisch luchtkuuroord bij de Goldener Steig!

Waldkirchen

Helemaal in het oosten van Beieren ligt de historisch rijke gemeente Waldkirchen op een hoogte van 573 m. Ooit was dit dorp een belangrijk handelscentrum bij de Goldener Steig, de handelsroute naar Bohemen. Rond het dorp bevond zich een ringmuur met tien toren en twee stadspoorten, waarvan vandaag nog bezienswaardige delen bewaard zijn gebleven of weer worden opgebouwd. Daarnaast bezit de thuisstad van skispringer Severin Freund een historisch marktplein met een fontein en legendefiguren aan de gevels van huizen, die de dorpskern een cultuurhistorische tint geven. Met 10.000 inwoners is Waldkirchen een echte kleine stad die alles biedt wat het vakantiehart begeert: vrijetijdssport in het zwembad, op de rug van een paard of in de klimhal, maar ook leegloperij in de cafés, restaurants of in het prachtige stadspark alsmede buitengewone shopping in het traditiehuis Garhammer horen hierbij.

In het westen ligt de drierivierenstad Passau, in het oosten bevindt zich het nationale park Beierse Woud en daaromheen een heuvelachtig boslandschap - ook de omgeving had niet mooier kunnen zijn. Niet ver bij het stadshart vandaan ligt het lokale skigebied Oberfrauenwald met meerdere sleepliften en een rodelbaan. In Waldkirchen vormen geschiedenis, originaliteit, natuurbeleving en wintersport een veelzijdig vakantieprogramma met een hoge ontspanningsgraad.

Beierse Woud

Het Beierse Woud is met 6.000 km² het grootste boomlandschap van Midden-Europa. In 1970 werd hier het nationaal park Beierse Woud opgericht, dat samen met het Böhmerwald tot de grootste twee samenhangende milieuvriendelijke gebieden van Midden-Europa, op een oppervlakte van 900 km² vormt. Naast de Alpen staat ook een deel van Duitsland als wintersportgebied bekend. Vooral families zullen in deze omgeving het juiste aanbod vinden. Wie het mooie sneeuwlandschap van het Beierse Woud niet op ski's wil verkennen, kan dit ook doen met een romantische paardenkoetstocht. Ook loont het zich om de vele beroemde kastelen, burchten en kloosters van het Beierse Woud te bezoeken. Talrijke restaurants en oude hutten, die zowel regionale als ook internationale gerechten serveren, zijn ook een goede aanbeveling.

Vervoer Waldkirchen

  • Trein: Passau (ca. 30 km), Deggendorf (ca. 65 km)
  • Vliegtuig: Linz (ca. 95 km), Salzburg (ca. 150 km), München (ca. 180 km)

Accommodaties in Waldkirchen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Waldkirchen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs