Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Avoriaz

125 Aantal beoordelingen:

90 % Aanbeveling:

Plaats 9,3
Skigebied 8,9

Skigebied Avoriaz

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.460 m Gondelbaan: 2
Het laagste punt: 1.100 m Pistes in totaal: 49 km
Hoogte skioord: 1.800 m
Pistes:
29 km
Liften in totaal: 34
Pistes:
14 km
Sleepliften: 14
Pistes:
6 km
Stoeltjesliften: 18

Skigebied Avoriaz

Met de skipas “Avoriaz“ staan u 49 pistekilometers en 34 bergliften op een hoogte van 1.100 - 2.460 m ter beschikking. Vanuit bijna elke accommodatie komt u direct in het skigebied. De nieuwe en zeer moderne gondelbaan maakt de rit van Vallée des Prodains naar Avoriaz nog sneller en comfortabeler.

Avoriaz biedt niet alleen de meeste, maar ook de meest veelzijdige afdalingen in de regio! De brede en eenvoudige pistes zijn perfect geschikt voor beginners en gezinnen, sportieve skiërs komen hier niets te kort aan de Crozats: met 4 km lengte en een hoogteverschil van 1.000 m is het een van de steilste afdalingen van de gehele skiregio. In de directe omgeving bevindt zich ook de legendarische “Mur Suisse” ("Zwiterse muur"), die extreem steil is en alleen geschikt is voor zeer goede skiërs. Meteen in het centrum van Avoriaz kunnen zich de kleine wintersporters in het kinderland vermaken.

Met de skipas "Les Portes du Soleil" staan u zelfs 580 pistekilometers ter beschikking, die u via een directe verbinding naar Avoriaz of de Zwitserse plaatsen Torgon en Morgins kunt bereiken (zie skiregio).
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Avoriaz

Het nachtskiën in de Portes du Soleil vindt in drie plaatsen in de skiregio op prachtige nachtskipistes plaats. Twee van de nachtskigebieden liggen aan de Zwitserse kant en één in Frankrijk. Vanuit Avoriaz is er een directe aansluiting aan de skipistes in Châtel, Morgins en Champéry en dus aan het skiplezier in de nacht. Aan de rand van Châtel wordt in het Stadion Linga elke donderdag de rode piste verlicht. Een paar bergkammen en liften verder, rond Morgins, wordt nog een nachtskipiste voor het verlengde skiplezier geopend. Het Domaine de la Foileuse heeft een lengte van 2 km en wordt ontsloten door een 3-persoonsstoeltjeslift.

De derde optie voor het nachtskiën ligt in Champéry in Zwitserland. Twee keer per week wordt hier een 2,5 km lange piste bij Les Crosets voor het nachtskiën verlicht. Drie verschillende liften brengen u naar de nachtelijke afdaling.

Après-ski Avoriaz

Avoriaz is een van de geliefdste plaatsen in Portes du Soleil en hoeft zich met zijn après-ski zeker niet achter Oostenrijk te verschuilen. Er zijn talrijke hutten in het skigebied met een gezellige sfeer en lekkernijen zoals Tartiflette, evenals hete drankjes. Ook na het sluiten van de skiliften hangt er in de bars en discotheken in Avoriaz nog een uitgelaten stemming. Feestvierders kunnen vast in de stemming komen bij de pubs “le Choucas” en “La Cabane” of bij de discotheken “Le Festival” en “Le Fantastique”.

Een rustige avond kan men in de bioscoop of in een van de talrijke restaurants doorbrengen en zich laten verwennen met savoyische specialiteiten zoals fondue of raclette. Als alternatief voor een dag op de piste biedt Avoriaz een breed scala aan mogelijkheden: van speedflying, skydiving en skidoo-touren tot aan “gezelligere” activiteiten zoals rodelen, schaatsen en paardensleetochten.

Een echte aanrader is het nieuw opgerichte waterpark, dat vanwege zijn unieke architectuur geliefd is bij jong en oud - hier komt iedereen aan zijn trekken! De tien meter hoge halfpipe nodigt bijvoorbeeld tot glijden uit of u laat zich gewoon lekker afzakken met de stroom van de rustige rivier. Dankzij de afwisselende mogelijkheden zult u zich in Avoriaz zeker niet vervelen!

Snowpark: The Stash Avoriaz

In het skigebied van "Les Portes du Soleil" vinden freestylers in totaal 11 snowparken en 4 boardercross: een echt paradijs! Alleen in het gebied van Avoriaz zijn er al 5 snowparken. Het hoogtepunt van de regio is zeker het snowpark "The Stash", dat door het bos van Lindarets loopt en waar u vooral obstacles gemaakt van bomen en hout aantreft. Dankzij de 37 hindernissen, waaronder gevarieerde tables, jibs, wall rides en kicker, die alle van natuurlijke materialen zijn gemaakt, is dit eerste ecologische snowpark van Europa een echte belevenis.

Beginners en wat meer ervaren freestylers moeten het snowpark "La Chapelle" bezoeken. Hier bieden diverse obstacles van groen, blauw en rood niveau ideale omstandigheden om lekker te oefenen en de laatste trucjes te leren. Het park beschikt tevens over enkele kicker lines, rails en boxes. Het snowpark "Arare" is eerder geschikt voor gevorderden en profs. Deze kunnen zich in het park met grote kickers, rails, boxes en een big airbag prima uitleven. Bovendien is er een 120 m lange superpipe.

De kinderen vermaken zich in het "Burton Kids Parkway" en het "Lil’Stash". Voor de jongsten zijn er speciale, kleinere obstacles. Een de kleintjes van 3 jaar kunnen in het "Riglet Park" in het kinderland terecht.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Is het skigebied Avoriaz niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Avoriaz

Het testrapport Avoriaz is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Avoriaz

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Avoriaz

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs