Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Courchevel

53 Aantal beoordelingen:

98 % Aanbeveling:

Plaats 8,6
Skigebied 9,8
Informatie over het skigebied
Courchevel
Het hoogste punt: 2.738 m
Het laagste punt: 1.300 m
Hoogte skioord: 1.550 m
Liften in totaal: 56
Sleepliften: 29
Stoeltjesliften: 17
Gondelbaan: 10
Pistes in totaal: 150 km
Pistes:
66 km
Pistes:
66 km
Pistes:
18 km

Skigebied Courchevel

Skigebied Courchevel

Met de skipas "Courchevel" heeft u toegang tot 150 pistekilometers in een skigebied dat veel nieuwtjes heeft. Meerdere liften werden hier de laatste tijd tegelijk vergroot. De 6-persoonsstoeltjeslift "La Forêt" met windscherm vervangt de oude 4-persoonsgondel. De "Aiguille du Fruit" is tevens nieuw. De supersnelle stoeltjeslift vervangt twee oude liften. De 10-persoonsgondelbaan 'Grangettes', die Courchevel 1550 en 1850 met elkaar verbindt, wordt het komende seizoen opnieuw ingericht en de reistijd wordt met de helft verkort.

Talrijke groene en blauwe pistes bieden een perfecte mogelijkheid om te leren skiën. Deze pistes bevinden zich op lager gelegen gebieden tussen de bomen, hier heeft u dus weinig last van wind en sneeuw. Naast beginners kunnen gevorderden en profs hier ook prima terecht. De hoger gelegene pistes zijn overwegend rood en zwart, deze bieden voor de ervarener skiërs genoeg uitdaging. Voor een echte adrenalinekick raden wij de afdaling op de steile hellingen van het Massief de Saulire aan. Verder is ook het "Woodpark" bij de Plantrey-stoeltjeslift in Courchevel zeer aantrekkelijk voor freestylers. Het Family Park bij de Verdons-lift is ook geschikt voor beginners. Voor het winterseizoen 2018/19 werd bovendien een nieuw slalompark geopend. Hier kan je een een wedstrijdje met je vrienden houden of zelf tegen de klok skiën. Bovendien word in Courchevel op 17 december dit jaar de wedstrijden WK-skiën voor vrouwen in de discipline reuzenslalom georganiseerd.

Voor ervaren wintersporters raden wij de skipas "Les 3 Vallées" aan, voor de gehele skiregio.

In de VVV-kantoren en bij sommige bergliften heeft u toegang tot Wi-Fi hotspots.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Courchevel

Frankrijk staat bekend om het grote pisteaanbod en de panoramische afdalingen. Vooral de 3 Vallées overtuigen met hun grootte en diversiteit en daarom mag in het grootste samenhangende skigebied ter wereld het nachtskiën niet ontbreken. Dit is mogelijk in het skigebied Courchevel. Elke woensdag worden hier de "Verdons"-piste en het familypark tot in de late avonduren voor de gasten verlicht. Het nachtskiën is een hele bijzondere ervaring en gaat in het familypark zelfs gepaard met muziek, die de hele avond klinkt. Op de Verdons-piste kan elke liefhebber van het nachtelijke skiën de avond afsluiten met enkele mooie afdalingen op de ski's. Door middel van de 8-persoonsgondelbaan "Verdons" bereiken nachtbrakers de piste en het verlichte familypark. Voor de lichamelijke mens in de avond zorgt het restaurant "Les Verdons" tot in de late uurtjes.

Après-ski Courchevel

In Courchevel 1550 heeft u de mogelijkheid om uw dag te laten eindigen in een van de talrijke bars en restaurants, terwijl nachtbrakers en feestgangers zich kunnen uitleven in de hogergelegen gebieden van Courchevel 1650 en 1850. De ruime keuze aan bars en clubs laten geen wens onvervuld. Hier wordt tot in de vroege uurtjes gefeest en gedanst.

In het elegante Courchevel 1850 vindt u winkelcentra, gourmetrestaurants, sportscholen, wellnessvoorzieningen en nog veel meer. Ook voor de natuurliefhebbers wordt hier het een en ander aangeboden, zoals sneeuwschoenwandelingen of u kunt van Courchevel 1850 naar Courchevel 1550 de rodelbanen gebruiken, die 2 km lang zijn en tot 19:30 uur verlicht zijn.

Snowpark: Courchevel

Het in Les 3 Vallées gelegene Courchevel is met zijn „Family Park“ een goed adres voor alle freestyle-vrienden. Het park is aan de „Verdons“ piste gelegen en laat zowel het hartje van beginners als gevorderden sneller kloppen. Big airbags, rails, kickers, boxen, boardercross, hier is voor elk wat wils. Een bijzonder hoogtepunt is de verlichte piste tijdens het "Verdons by Night" evenement waar men zelfs 's nachts zijn skills kan verbeteren. Hier komen regelmatig verschillende riders langs die hun creatieve tricks laten zien.

Wie de mogelijkheden in het "Familiy Park" nog niet voldoende vindt, vindt in Courchevel nog een cross-route, het Wood Park met easy-, medium- en pro-line en de nieuwe slalomroute. Voor kinderen is er bovendien nog het Western Park, dat is vormgegeven als cowboy- en indianenland en voor veel plezier onder kinderen zorgt.

In Les 3 Vallées komen freestyle-, boarder- en freeski-vrienden gegarandeerd aan hun trekken! In Méribel wacht het spectaculaire DC Area 43 Snowpark op u en ook het huispark van Val Thorens mag er zijn.

Het skigebied Courchevel is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Courchevel

Het testrapport Courchevel is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Courchevel

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Courchevel

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs