Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Les 7 Laux (Prapoutel)

76 Aantal beoordelingen:

90 % Aanbeveling:

Plaats 8,0
Skigebied 8,4
Informatie over het skigebied
Les 7 Laux
Het hoogste punt: 2.400 m
Het laagste punt: 1.350 m
Hoogte skioord: 1.350 m
Liften in totaal: 24
Sleepliften: 15
Stoeltjesliften: 8
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 120 km
Pistes:
46 km
Pistes:
36 km
Pistes:
38 km

Skigebied Les 7 Laux

Skigebied Les 7 Laux

Met de skipas van "Les 7 Laux" staat het hele skigebied rond om de drie plaatsen tot je beschikking: 38 verschillende pistes met een totale lengte van 120 km en verbonden door 24 liftvoorzieningen, uitgestrekt over een hoogteverschil van 1.050 m!

Beginners genieten van de blauwe piste “La Chanterelle”, die met een lengte van 6,5 km gelijk de langste afdaling in het skigebied is. Doordat in dit gebied overwegend rode en zwarte pistes te vinden zijn, voelen vooral gevorderden zich goed op hun plek. In de richting van het dal zijn er dan weer meer blauwe afdalingen, waarop de beginners uitstekend kunnen leren skiën of snowboarden.

Nieuw in het seizoen 2019/2020 is de eekhoornroute, waarop vooral beginners het skigebied op groene en blauwe pistes kunnen ontdekken.

Het snowpark bij Le Pleynet met een quarterpipe, tables, slides en jumps laat de harten van de freestylers sneller slaan! Voor meer plezier onder de snowboarders zorgen de 100 m lange halfpipe evenals de boardercrossroute bij Prapoutel. Freeriders kunnen zich naar hartenlust in de sneeuwzekere gebieden van de Haut du Domaine uitleven.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Les 7 Laux (Prapoutel)

Het uit de 3 plaatsen Le Pleynet, Pipay en Prapoutel bestaande station Les 7 Laux biedt naast heerlijke afdalingen ook een klein aantal vrijetijdsmogelijkheden, zoals snowscooter, paragliding, tennis, een rodelbaan en 23 klassieke loipenkilometer..

's Avonds kan men in een van de restaurants van de regionale specialiteiten met een glas wijn genieten of in de bioscoop het Franse Hollywood beleven. Voor de nodige ontspanning na een zware pistedag zorgt het Spa Center met sauna, binnenbad, jacuzzi en nog veel meer. Wie toch nog zijn dansbenen wilt laten swingen, kan zich in de bars en in de discotheek vergenoegen!

Snowpark: Oakley 7 Laux Snowpark Les 7 Laux (Prapoutel)

Het grootste snowpark in het skigebied Les 7 Laux ligt in de buurt van Le Pleynet en werd door 'Ho5Park' geshaped. Hier komen freestylers beslist aan hun trekken: met vier verschillende moeilijkheidsniveaus kunnen beginners, gevorderden en profs op een lengte van ca. 1 km hun skills presenteren.

Hier vind je niet alleen rails, kickers, boxen en andere obstacles, maar ook een Airbag. Een bijzonder highlight is de videofunctie bij de Big Airbag: hier kun je je jumps laten filmen en daarna online bekijken, analyseren en delen. In het pro park vind je bovendien een speciale jib zone, waar experten zich op rails, tables en boxen uit kunnen leven.

Naast het snowpark kan men in het skigebied bovendien een boardercross route en een grote halfpipe vinden. Snowboarders en freestylers zullen zich in en rondom Prapoutel beslist thuis voelen!
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Les 7 Laux is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Les 7 Laux

Het testrapport Les 7 Laux is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Les 7 Laux (Prapoutel)

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Les 7 Laux (Prapoutel)

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs