Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Morillon

27 Aantal beoordelingen:

88 % Aanbeveling:

Plaats 8,4
Skigebied 9,0

Skigebied Grand Massif

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.480 m Gondelbaan: 8
Het laagste punt: 697 m Pistes in totaal: 265 km
Hoogte skioord: 1.100 m
Pistes:
135 km
Liften in totaal: 67
Pistes:
95 km
Sleepliften: 34
Pistes:
35 km
Stoeltjesliften: 25

Skigebied Grand Massif

Het Grand Massif verbindt vijf skiplaatsen met een van de grootste skigebieden van Frankrijk. Op ca. 265 pistekilometer (tussen 697 en 2.480 m hoogte) blijven geen wensen onvervuld. In totaal kun je met 67 liften de bergen op. Vanuit Morillon kun je meteen in de twee stoeltjesliften stappen en naar het skigebied gaan. In de regel geldt: hoe hoger de piste, des te moeilijker de piste. Toch vind je ook op grote hoogte nog enkele rode en zelfs blauwe pistes.

Voor beginners is de piste "Les Cascades" een absoluut highlight: ze verloopt vanuit Flaine naar het 14 km verderop gelegene Sixt Fer à Cheval en biedt u tevens een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Met een beetje geluk en wat helder weer kun je zelfs de bergbeklimmers ontdekken die hun vaardigheden op de proef stellen op bevroren watervallen.

Gevorderde skiërs kunnen zich naar hartenlust uitleven op de piste aan Lac de Gers, de Grandes Platières en de Tête Pelouse. Een freerideparadijs is de "Combe de Gers", een 2,5 km lange diepsneeuwafdaling waarbij je 800 hoogtemeters overbrugt. Freestylers kunnen hun hartje ophalen in de verschillende snowparks in de skigebieden.

En ook aan de kleintjes is gedacht: in de omgeving van Morillon bevindt zich niet alleen een oefenweitje, maar er is in Morillon zelf ook nog een Kidz Park met whoops en banks voor de kleine freestylers en er is een Marvel Safari, een afdaling door het bos met infoborden over de flora en fauna. In de skidagopvang kunnen de kinderen zich prima uitleven.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Morillon

In Morillon staat genot meer op de voorgrond dan grote après-ski-feesten. Laat je 's avonds in een gezellig restaurantje culinair verwennen met de specialiteiten van de Savooie - lekkere kaassoorten of een Tartiflette. Wie wil kan daarna nog een afzakkertje nemen in de Madison Pub of in de Bar Le Bon Coin.

Daarmee is het met vrijetijdaanbod buiten de piste nog lang niet gedaan. Het lokale toeristenkantoor organiseert een gevarieerd vrijetijdsprogramma, van shows tot aan concerten. De prachtige bergwereld biedt bovendien een heleboel mogelijkheden voor sneeuwschoenwandelingen. Uitdagende routes leiden je naar het dal aan de oever van de Giffre. Andere opvallende vrijetijdmogelijkheden zijn het skijöring, waarbij je op de ski's staat en tegelijkertijd door een paard vooruit getrokken wordt, of een ritje met de hondenslee. Morillon beschikt over twee rodelbanen en een ijsbaan. En als het weer even niet mee zit, kun je altijd nog naar het zwembad!

Snowpark: Snowpark HO5 Park Morillon

Het skigebied "Grand Massif" beschikt over meerdere funparks. Een van de populairste is het HO5 Park aan de piste "Calcédoine" in Flaine. Hier hebben de freestylers de keuze uit kickers, rails en boxes van verschillende niveaus. Uniek aan dit park is "Ze Forest", een trail met steile bochten en banks dat, zoals de naam al aangeeft, midden door een bos loopt.

Is het skigebied Grand Massif niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Grand Massif

Het testrapport Grand Massif is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,1 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Morillon

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Morillon

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs