Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Orcières Merlette

21 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 8,5
Skigebied 8,8
Informatie over het skigebied
Orcières
Het hoogste punt: 2.725 m
Het laagste punt: 1.850 m
Hoogte skioord: 1.850 m
Liften in totaal: 30
Sleepliften: 20
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 100 km
Pistes:
55 km
Pistes:
38 km
Pistes:
7 km

Skigebied Orcières

Skigebied Orcières

Met de skipas "Orcières" kunt u van 30 liften gebruikmaken. De 100 pistekilometers kennen een hoogteverschil van 875 meter. Dankzij de perfecte infrastructuur en ligging zorgt het skigebied voor een belevenisvolle skivakantie voor alle generaties. De highspeed 6-persoonsstoeltjeslift brengt skiërs in 5 in plaats van 12 minuten van het Roche Rousse Plateau naar de Lac des Estaris. De nieuwe lift beschikt tevens over een veiligheidssysteem voor kinderen.

Direct vanuit de plaats bereikt u de pistearealen Drouvet en Méollion, bekende en geliefde skigebieden bij alpinisten. Uitdagende pistes vindt u bij Drouvet, maar ook de noordzijde van Serre-Eyraud is een geliefd gedeelte bij ervaren skiërs. Naar Rocherousse en Lac des Estaris bent u iets langer onderweg.

Snowboarders vinden op het Plateau de Rocherousse op een hoogte van maar liefst 2.280 m een snowpark en een speciale boardercross-afdaling. Dit vindt u direct aan de piste Rochasson.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Orcières Merlette

Na een dag op de piste is het zeker de moeite waard om de dag sportief af te sluiten in Orcières Merlette. De sporten die u van thuis niet kent staan hier boven aan de lijst. Van ijsklimmen tot hondensleeritten, ice-paintball, een toer met een quad, toeren met een sneeuwscooter, in Orcières Merlette is alles mogelijk! Daarnaast kunt u bijvoorbeeld nog een avond overnachten in een iglo of meedoen met "Snake Sledge", een activiteit waarbij 10 sleeën aan elkaar gekoppeld zijn. In het sportcentrum "Le Grand Ourse" kunt u de normale sporten als zwemmen, bowlen en schaatsen beoefenen. Er is tevens een wellnessgedeelte. Voor kinderen is er een junior-variant: "Le Petit Ourse", een centrum met een kinderclub en een indoor- en outdoorspeelplaats.

Party animals kunnen tot in de vroege ochtend feest vieren in de "Yeti Club". Wie liever rustig een biertje drinkt kan dat doen in "The New Guest Pub". Een gezellige kroeg waar de dag mooi kan worden afgesloten.

Snowpark: Snowpark Pixies Camp Orcières Merlette

Op een hoogte van 2.300 m, direct op het Rocherousse-Plateau, bevindt zich het Pixies Camp, het snowpark van Orcières. Op in totaal 16.000 m² kunnen snowboarders en freestyleskiërs alles geven. Voor de beginners zijn er een paar kleine jumps. Meerdere boxen, rails een whoop-line en 2 quaterpipes zorgen voor de nodige afwisseling.

Wie nog bezig is met het afstemmen van de mooiste trucks kan oefenen bij de big air bag. Een zachte landing wordt hier gegarandeerd. Een speciale boardercross-afdaling wacht op ambitieuze sporters, direct naast de Rochasson piste.

Het skigebied Orcières is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Orcières

Het testrapport Orcières is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,9 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Orcières Merlette

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Orcières Merlette

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs