Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Praz sur Arly

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Espace Diamant
Het hoogste punt: 2.069 m
Het laagste punt: 1.000 m
Hoogte skioord: 1.035 m
Liften in totaal: 81
Sleepliften: 51
Stoeltjesliften: 30
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 192 km
Pistes:
132 km
Pistes:
49 km
Pistes:
11 km
Pistekaart

Wintersportvakantie Praz sur Arly – Een charmant dorp in de schaduw van de Mont Blanc!

Praz sur Arly

In de bovenloop van de rivier Arly, gelegen in een brede vallei, ligt het gezellige dorpje Praz sur Arly. Het dorpje ligt niet ver weg van Megève en Chamonix. Alpenliefhebbers genieten van het prachtige uitzicht op de welbekende Mont Blanc. Met het typische karakter en de vele faciliteiten voor kinderen is Praz sur Arly een prima bestemming voor families. Het "Famille Plus" keurmerk bevestigd dit. Toch zijn het niet alleen de kleine gasten waarvoor de plaats perfecte uitkomst biedt. Sinds de fusie met de naburige gebieden van Crest-Voland, Cohennoz, Flumet, Notre Dame de Bellecombe en Les Saisies beschikt het gebied over 157 pistes. Dit belooft u veel afwisseling!

Val d'Arly

Het Val d'Arly, aan de grens van Savoie met Haute Savoie, is een pittoresk dal, dat een zeer mooi uitzicht heeft op de Chaîne des Aravis, het massief van Beaufortain en de Bauges. De regio heeft tal van kerken en kapellen en behoorde tot een van de locaties waar de Olympische Spelen van Albertville plaatsvonden. Het skigebied Espace Diamant heeft met 185 pistekilometer voor alle niveaus wat wils.

Voor de ca. 450 inwoners is Val d'Arly speciaal vanwege haar klimaat: door haar ligging ziet men hier geen nevel, maar wel veel sneeuw en zijn er veel zonnedagen. Daarbij is het dal bekend geworden door de kaasproductie, die zowel vroeger als nu nog een belangrijke bron van inkomsten is. Traditie wordt hier met hoofdletters geschreven en de gasten genieten van een gezellige en warme sfeer in de authentieke Alpenregio.

Vervoer Praz sur Arly

  • Trein: Sallanches (ca. 20 km), Albertville (ca. 30 km)
  • Vliegtuig: Genf (ca. 95 km)