Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Val Thorens

848 Aantal beoordelingen:

95 % Aanbeveling:

Plaats 9,1
Skigebied 9,7
Informatie over het skigebied
Val Thorens-Orelle
Het hoogste punt: 3.230 m
Het laagste punt: 1.800 m
Hoogte skioord: 2.300 m
Liften in totaal: 29
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 15
Gondelbaan: 8
Pistes in totaal: 150 km
Pistes:
76 km
Pistes:
59 km
Pistes:
15 km

Skigebied Val Thorens-Orelle

Skigebied Val Thorens-Orelle

Met de skipas "Val Thorens-Orelle" kun je van ruim 150 pistekilometers genieten in één van de mooiste en vooral meest sneeuwzekere delen van "Les Trois Vallées". 29 liften zorgen voor een snelle toegang, waaronder een supermoderne grote cabinelift aan de Caron (3.200 m). Het uitzicht en de afdaling is in elk geval een totaalbeleving van de regio - gewoonweg prachtig! Twee 6-persoonsliften, de "Plan de l'Eau" en de "Portette" brengen je gemakkelijk naar de top.

Een andere highlight is het snowpark, dat meer dan 70.000 m² groot is! Bovendien is er een 1,4 km lange boardercrossroute met een jumping table, waar je je helemaal kunt uitleven. Het enorme aantal diepsneeuwgebieden laat de harten van alle freeriders sneller slaan! Mensen met een goede conditie kunnen de 12 km lange piste "Col de Laudzin" met een hoogteverschil van 1.400 m uitproberen, experts kunnen hun kunnen op de zwarte "Combe de Caron" (6 km lengte) op proef te stellen. Gevorderden en zeer goede skiërs raden wij de skipas "Les 3 Vallées" aan.

In de meeste liften alsook bij veel bergstations en restaurants in het skigebied heb je toegang tot Wi-Fi hotspots.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Val Thorens

In Frankrijk verlengen veel skigebieden hun bedrijfstijden voor het nachtskiën. Ook in de 3 Vallées wordt de gasten deze bijzondere pistebelevenis aangeboden. In het skigebied Courchevel wordt daarom elke woensdag de verlichting ingeschakeld. De 8-persoonsgondelbaan "Verdons" brengt de gasten naar het bergstation, van waaruit ze de gelijknamige "Verdons"-piste en het familypark kunnen gebruiken. Een hoogtepunt is dat het skiën in het familypark door muziek wordt begeleid. Ook voor de lichamelijke mens is tot in de late uurtjes gedacht: het restaurant "Les Verdons" past op woensdag de openingstijden aan de bedrijfstijden van de liften aan. Zo kun je met volle teugen van het nachtskiën genieten.

Après-ski Val Thorens

Val Thorens heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot het mekka van de Franse après-ski. In de meer dan 20 bars en 3 discotheken is er echt voor elk wat wils. Onze tip: de populairste plaatselijke après-ski bar Le Monde met een internationaal karakter! Als de zon ondergaat, verplaatst het feest zich van het grote zonneterras naar de pub of de gezellige kelderbar. Voor nachtbrakers is er hierna de discotheek "Malaysia".

Een echt highlight is de waarschijnlijk hoogstgelegen open-air-club van Europa: "La Folie Douce" in Val Thorens. Door de website skiresort.de bekroond is de club bekroond tot beste "partylocation van 2014". Deze club bevindt zich op 2.600 m hoogte bij het bergstation van de gondel Pionniers en de 6-persoonsstoeltjeslift Plein Sud. "La Folie Douce" heeft een dansvloer van circa 700 m², die aan elke bezoeker aan de springbreak in Florida en de party's in Ibiza doet denken. Bovendien zijn er live-optredens en muzikanten (funk-soul-house).

Wie na het skiën graag nog sportief bezig blijft, vindt in het sportcentrum en groot aanbod. Hier vind je 3 tennisbanen, 2 squashbanen, binnenzwembad, sauna, whirlpool evenals een gymzaal en massageruimtes. Voor kinderen is er hier een funpark met trampolines, springkussens, ballenbakken en nog veel meer. Of wat dacht je van een bezoekje aan de hoogstgelegen schaatsbaan ter wereld "Le Toboggan"? Overwin in 30 min. tijd 700 m hoogte - een leuke belevenis!

Snowpark: Snowpark Val Thorens

In het hoogstgelegen skidorp van Europa bereik je met je skipas een snowpark van de buitenklasse. Op 2.500 - 2.600 m hoogte ligt het 600 m lange en ca. 70.000 m² grote 'Val Thorens Snowpark' in de 'Plateaux' sector, nabij de 'Grand Fond' gondel. Hier wachten modules zoals rails, tables en boxen van verschillende moeilijkheidsniveaus op u. Hiermee komen zowel beginners alsook freestyle profs volledig aan hun trekken. Daarnaast kunnen freestylers het hele seizoen aan meerdere wedstrijden deelnemen en zo laten zien wat ze kunnen.

Wie nog meer wil, kan zijn trucjes op buitengewone elementen zoals de Hips-Quarter of de Jump Air oefenen en verbeteren. Direct naast het park loopt een sleeplift, die je snel weer naar boven brengt.

Naast het snowpark bevindt zich in Val Thorens de eerste funslope van Frankrijk! Direct aan de lift 2 Lacs in het centrum van het skigebied kan je je op een route van ca. 900 m lang volledig uitleven. Vanaf hier bereik je via golven, Banked Waves, tunnels, steile bochten en bruggen het doel, waar Slopy, de mascotte van de route, op een finale high five staat te wachten om je te feliciteren met de geslaagde afdaling.

Na een vermoeiende freestyle dag of graag ook tussendoor, kan je in de chill zone heerlijk ontspannen en pauzeren. Voor de juiste sounds wordt er natuurlijk ook gezorgd. In het winterseizoen zijn er bovendien diverse wedstrijden, waar men gedeeltelijk ook zelf mee kan doen.

Wie nog meer freestyle plezier wenst, die vindt in Méribel 2 extra eerste klas snowparken, het door Ho5Park gecreëerde 'Elements Park' en als bijzonder hoogtepunt het 'DC Area 43 Snowpark'.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Val Thorens-Orelle is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Val Thorens-Orelle

Het testrapport Val Thorens-Orelle is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Val Thorens

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Val Thorens

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs