Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Vars

70 Aantal beoordelingen:

92 % Aanbeveling:

Plaats 8,6
Skigebied 9,4
Informatie over het skigebied
La Forêt Blanche
Het hoogste punt: 2.750 m
Het laagste punt: 1.650 m
Hoogte skioord: 1.850 m
Liften in totaal: 50
Sleepliften: 31
Stoeltjesliften: 17
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 185 km
Pistes:
75 km
Pistes:
90 km
Pistes:
20 km

Skigebied La Forêt Blanche

Skigebied La Forêt Blanche

Met de skipas "La Fôret Blanche" heeft u toegang tot de pistes in de plaatsen Vars en Risoul, die het gemeenschappelijk skigebied La Forêt Blanche vormen. Het gebied biedt u op 185 pistekilometers afwisselend wintersportplezier in een prachtig boslandschap.

Het skigebied is direct via de skidorpen te bereiken en met haar vooral blauwe en rode pistes vooral bij families en beginners zeer geliefd. La Forêt Blanche kreeg zelfs het keurmerk voor familievriendelijkheid Les Petits Montagnards. Voor nieuwe skiërs is de gemakkelijk afdaling in de richting Vars Sainte Marie, via de 3,4 km lange Olympique, die aan de top van de La Mayt begint, een aanrader. Ook de stukken rondom Homme de Pierre en de Mont Mayt zijn ideaal voor de eerste pogingen in de sneeuw. Voor meer doorgewinterde skiërs heeft het gebied ook genoeg te bieden. Een hoogtepunt vormt de snelle afdaling Les Vautours, waar ook de traditionele snelheidswedstrijd Kilomètre Lancé onder de Chabrières wordt gehouden.

Voor freeridefans is het gebieden rondom L’Eyssina een genot. Snowboarders kunnen zicht het beste in de richting Risoul oriënteren, want hier is het "Surfland", dat tot de grootste funparks van Europa telt en zelfs een 150 m lange, verlichte halfpipe heeft. Ook in Cars is een mooi funpark, dat met een 8 ha groot areaal ook een oefenterrein voor beginners biedt.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Vars

In het skigebied La Forêt Blanche ligt zowel bij Vars als bij Risoul een klein nachtskigebied. In Risoul 1850 ligt het Night Park, dat zijn naam alle eer aandoet: de funzone wordt in de avonduren verlicht. Op de 700 m lange line, die via de sleeplift Pelinche bereikbaar is, kunnen freestylers en nachtbrakers tot in de nacht laten zien wat ze kunnen. Het hoogtepunt is hier de 150 m lange verlichte halfpipe.

Een andere, gezinsvriendelijke mogelijkheid voor nachtskiën ligt in Vars. Bij de sleeplift Ecrins in het dorpsdeel Vars les Claux vindt het populaire nachtskiën tijdens de Franse schoolvakanties plaats. De precieze tijden staan op de website van de exploitant van het skigebied. Bij "Ski Nocturne Écrins" wordt twee keer per week een 500 m lange piste tot 19:30 uur verlicht.

Après-ski Vars

Na een zonnige dag op de piste wachten in Vars talrijke café's, restaurants en bars op de bezoeker. De bioscoop in de plaats zorgt tevens voor een vermakelijk avond voor de hele familie. Ook 's avonds gaan in de plaatselijke discotheek de voetjes van de vloer. Voor andere sportsoorten is ook een afwisselend aanbod te vinden: Of het paragliding is, een potje squash of een rondje op de schaatsbaan, hier kan ieder iets vinden. Een zeer bijzondere belevenis is een hondensledetocht, een sneeuwschoenwandeling door het prachtige boslandschap of een ronde ijsklimmen.

Snowpark: Vars Snowpark, Surfland Snowpark Vars

Het gebied "La Forêt Blanche" is echt een paradijs voor alle funparkfans. Hier heeft u de keuze uit 8 verschillende snowparken, waarvan 7 in Vars en 1 in Risoul. Het "Vars Park" in Vars heeft bijvoorbeeld 7 verschillende "fun zones".

Er is het "Kid Park", het "Super Kid Park" en het "Girly Park", speciaal voor meisjes met roze boxes. Gevorderde freestylers kunnen in het "Park des Escondus" terecht, dat over ca. 18 verschillende obctacles beschikt. Eveneens een echte aanrader is het "Park des Ecrins", want hier kan je een keer per week ook 's nachts freestylen.

In het "Totem Park" worden de wintersporters gefotografeerd terwijl ze hun trucjes laten zien. In het "indianendorp" van het park zorgen houten rails en totempalen voor de ideale coulisse. Zo hebt u een leuk souvenir om mee naar huis te nemen. In het gedeelte "Vars-West" wachten trouwens obstacles in "Wild West" look op de boarders.

Het hoogtepunt qua funparken in Vars vormt het 8 ha grote, op 2.400 m gelegen "Park de l'Eyssina". Hier staan u in het "Alfa Park" talrijke lines met tables, rails en kickers ter beschikking. Bovendien is er een boardercross traject en een "Chill Zone", waar men na het sporten kan ontspannen!

Maar dat was nog niet alles, want er is nog het "Surfland" in Risoul. Dit freestyle paradijs vormt een van de grootste snowparken van Europa en hier hebben zelfs enkele atleten voor de Olympische Winterspelen getraind. Afgezien van rails en kickers, biedt het park een 150 m lange halfpipe en een iets kleinere halfpipe. Tevens worden hier regelmatig wedstrijden gehouden, zoals bijvoorbeeld de European Freestyle Snowboard Cup van 22 januari tot 24 januari 2018.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied La Forêt Blanche is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts La Forêt Blanche

Het testrapport La Forêt Blanche is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Vars

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Vars

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs