Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Brixen

78 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 8,4
Informatie over het skigebied
Gitschberg Jochtal-Brixen
Het hoogste punt: 2.510 m
Het laagste punt: 1.067 m
Hoogte skioord: 560 m
Liften in totaal: 25
Sleepliften: 9
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 9
Pistes in totaal: 98 km
Pistes:
38 km
Pistes:
37 km
Pistes:
23 km

Skigebied Gitschberg Jochtal-Brixen

Skigebied Gitschberg Jochtal-Brixen

De skipas "Gitschberg Jochtal-Brixen" geeft toegang tot Brixen-Plose en Gitschberg-Jochtal met in totaal 98 pistekilometers. Maar rond 7 km van Brixen vandaan bevindt zich de huisberg van de stad, de Plose, waar u op hoogtes tussen 1.060 tot 2.505 m kunt skiën en een prachtig uitzicht op de Dolomieten hebt. Het overzichtelijke skigebied met 7 liften en 43 pistekilometers is zeer geschikt voor families. De kinderen kunnen of de oefenpiste Randötschlift of in het kinderland skiën, terwijl zich de volwassenen op de langste geprepareerde piste van Zuid-Tirol, de Trametsch, kunnen uitleven. De piste is 9 km lang en heeft een hoogteverschil van meer dan 1.400 m. Freestylers en snowboarders kunnen terecht in het funpark Plose en snelheidsduivels kunnen bij de Plose Speed Check hun tempo laten meten. U vindt de meetinstallatie bij het bergstation van de Schönbodenlift. Het nabije skigebied Gitschberg-Jochtal beschikt over 16 liften met rond 55 familievriendelijke afdalingen en bovendien op de Glitschberg een 360°-panorama-platform, waarbij u een spectaculair uitzicht op talrijke 3.000 m toppen heeft.

Met de skipasuitbreiding "Dolomiti Superski" kunt u bovendien 12 skigebieden met in totaal ca. 1.200 pistekilometers verkennen (zie skiregio).

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Brixen

Om een succesvolle dag op de piste behoorlijk af te sluiten, zjin er in Brixen genoeg mogelijkheden. Naast de pisten zijn er enkele hutten en après-skibars, die u voor een gezellig samenzijn uitnodigen. De vele restaurants en gasthöfen bieden u een mooie en gezellige sfeer en afwisselrijke gerechten. Lekkerbekken moeten echt eens naar café Pupp, hier maken dagelijks 9 banketbakkers meer dan 100 overheerlijke taarten en ander gebak. Voor actieve alternatieven naast het skiën zorgen winterwandelingen, sneeuwschoenwandelingen onder begeleiding en rodenbanen. U vindt ontspanning in de "Acquarena" in Brixen, waar u van water-, wellness- en fitnessaanbiedingen kunt gebruik maken.

Snowpark: Snowpark Plose Brixen

Met het wondermooie panorama van de Dolomieten een hoogtevlucht beleven - wie droomt daar nu niet van? Vervult u deze droom op de skiberg Plose en bezoekt u het funpark Plose! Naast de Schönboden piste bieden de meest diverse obstacles echt voor elk niveau wat wils!

Het funpark is verdeeld over een easy en een pro line evenals een jib garden met diverse rails. Freestylers kunnen zich in het funpark Plose op diverse boxen uitleven en vinden hier een gedeelte voor voldoende 'air time': 10 verschillende jumps met tables tussen 2 en 16 m staan ter beschikking. Hier kunt u op ongelooflijke hoogtes uw creativiteit ontplooien.

Wie zichzelf tussendoor een pauze wil gunnen of simpelweg naar de trucjes van andere freestylers wil kijken, die kan van de 'chill area' gebruikmaken! Een oude cabinelift met soundsysteem maakt het mogelijk om de dag in een alternatieve sfeer af te sluiten.

Het skigebied Gitschberg Jochtal-Brixen is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Gitschberg Jochtal-Brixen

Het testrapport Gitschberg Jochtal-Brixen is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Brixen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Brixen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs