Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Bruneck

55 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,8
Skigebied 9,6
Informatie over het skigebied
Kronplatz
Het hoogste punt: 2.275 m
Het laagste punt: 973 m
Hoogte skioord: 834 m
Liften in totaal: 32
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 4
Gondelbaan: 22
Pistes in totaal: 119 km
Pistes:
52 km
Pistes:
42 km
Pistes:
25 km

Skigebied Kronplatz

Skigebied Kronplatz

Het skigebied rondom de Kronplatz (2.275 m), de nummer 1 skiberg van Zuid-Tirol, heeft u met de skipas „Kronplatz“ meer te bieden dan alleen maar pisteplezier. Dankzij talrijke sneeuwmachines is het er van december tot april sneeuwzeker, 119 km piste en 32 moderne liften tussen 973 en 2.275 m hoogte zorgen voor een onvergetelijk skigenoegen voor zowel groot als klein.

Voor beginners, kinderen en families is de "CroniExpress" bijzonder goed geschikt met haar 8-persoonsgondel. Hier wacht een 100 m brede piste met 160 m hoogteverschil op u. De Kronplatz geldt als een familievriendelijk skigebied met een groot aanbod voor kinderen. Op de top van Kronplatz bevindt zich de „Croniworld“, waar de ouders de vooruitgang van hun kinderen kunnen waarnemen en van een wondermooi 360-graden uitzicht genieten.

De dalafdalingen "Sylvester" en "Herrnegg" daarentegen dagen met hun steile passages zelfs de kenners en ervaren Alpinisten uit! Er zijn tevens 2 verlichte pistes voor het nachtskiën. Snowboarders kunnen zich op de halfpipe uitleven. Geen enkel ander skigebied presenteert zich zo veelzijdig en afwisselend als Kronplatz! Bekend is het gebied ook als gastlocatie voor diverse sportevenementen zoals bijvoorbeeld. de snowboardwereldcup.

In het vorige seizoen is de Kronplatz gemoderniseerd: de populaire Sonnenlift werd vervangen, compleet vernieuwd en uitgerust met veel nieuwe features zoals stoelverwarming en beschermende kappen. In de cabines Miara is er gratis Wi-Fi en ook werden de sneeuwkanonnen verbeterd. Ook vanaf het seizoen 19/20 is er een nieuwe gondelbaan die de oude stoeltjeslift Rara vervangt. De Skitrans Bronta is de kortste 12-persoonsgondelbaan ter wereld en verbindt de dalstations van de gondelbanen Miara en Pedagá.

Voor een nog grotere keuze kunt u uw skipas opwaarderen tot de skipas „Dolomiti Superski“ en zo uit 1.200 pistekilometer en 450 liften kiezen! In het skigebied "Kronplatz" heeft u bij veel skipaskassa's toegang tot gratis Wi-Fi hotspots. Bovendien staan u met de opwaardering van uw skipas naar de skipas "Dolomiti Superski" verdere hotspots bij bergliften en restaurants in de verschillende skigebieden ter beschikking.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Bruneck

Voor nachtskiërs wordt het moeilijk kiezen. De langste en dichtstbijzijnde nachtskipiste in het skigebied is de Korerpiste in Reischach. Hier kunt u op zaterdag skiën op de verlichte piste. De piste is ongeveer 1,7 km lang en kan ook worden gebruikt om te rodelen.

Verder kunt u de Cianross-afdaling in St. Vigil op dinsdag en donderdag van 20:00 tot 22:00 uur gebruiken. Rodelen is op de ongeveer 700 m lange piste ook toegestaan en de materialen kunnen direct ter plaatse worden gehuurd.

In Terenten kunt u 's nachts op de pistes skiën. De ongeveer 1,3 km lange piste is op woensdag en vrijdag van 19:00 tot 21:30 na zonsondergang voor u geopend.

Ten slotte kunt u ook elke vrijdag het nachtskiaanbod op de ongeveer 1,5 km lange Guggenberg-piste waarnemen. De liften zijn hier van 19:30 tot 22:00 uur in bedrijf.

Après-ski Bruneck

Après-ski in Bruneck begint aan „de langste bar van Zuid-Tirol “ aan het dalstation van de Kronplatzlift. Ook in de Giggeralm of de K1 wordt er op de bedwongen pistekilometers geklonken. Voor wie dat allemaal nog niet voldoende is, vindt in het nachtelijke Bruneck voldoende pubs en bars die veel plezier garanderen.

Wie liever een rustige en ontspannende avond wil doorbrengen, vindt ook diverse wijnbars, restaurants en pizzeria's. Cultuurvrienden kunnen een theatervoorstelling bezoeken, wat hier tot de traditie behoort, of de verschillende kerken zoals het kasteel van Bruneck bezichtigen.

Voor actieve uren naast de piste zorgen de talrijke activiteiten, zoals ijsschaatsen, motorsleerijden, taxi bob, sneeuwschoenwandelingen, natuurrodelbanen zoals ijs- en bezemhockey of ijstokschieten op een natuurijsbaan.

In belevenisbad „Cron 4“ kan men naar hartenlust spetteren en glijden in het water, in het toebehorende saunabereik vindt u de rust en ontspanning. Er worden regelmatig koetstochten, maan-en fakkelwandelingen, maneschijnrodelen en ski- en snowboardrennen georganiseerd.

Snowpark: Snowpark Kronplatz Bruneck

Het grootste en modernste skigebied van Zuid-Tirol 'Kronplatz' voldoet zowel met het uitzicht alsook met de pisteverhoudingen aan alle verwachtingen. Freestylers hebben maar liefst 2 mogelijkheden om een geslaagde vakantie met veel shred-pret te hebben.

In het snowpark onder het bergstation "Belvedere" staan plezier en actie op het programma. Met een Easy Line, Medium Rail Line, een Medium Kickerline en een Family Fun Line biedt het park grenzeloos plezier voor elk niveau.

Een ander avontuur is mogelijk in het "Korer Park" op de piste "Korer" in de buurt van dalstation "Bruneck/Reischach". Verschillende obstakels over een lengte van 300 m nodigen waaghalzerige beginners uit, de uitdaging aan te gaan en misschien al snel tot de profs te horen. Er is bovendien het "Kids Safety Park" en de "Playground Snow", waar op een speelse manier het juiste gedrag op de piste kan worden geoefend.

Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Kronplatz is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Kronplatz

Het testrapport Kronplatz is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,5 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Bruneck

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Bruneck

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs