Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Campitello

63 Aantal beoordelingen:

88 % Aanbeveling:

Plaats 8,7
Skigebied 9,5
Pistekaart
Val di Fassa-Carezza
Pistekaart Val di Fassa-Carezza
Informatie over het skigebied
Val di Fassa-Carezza
Het hoogste punt: 2.625 m
Het laagste punt: 1.200 m
Hoogte skioord: 1.448 m
Liften in totaal: 39
Sleepliften: 5
Stoeltjesliften: 22
Gondelbaan: 12
Pistes in totaal: 110 km
Pistes:
35 km
Pistes:
64 km
Pistes:
11 km

Wintersport Campitello - het hart van de Dolomieten!

Campitello

Een van de belangrijkste wintersportcentra van Val di Fassa strekt zich over een hoogte van 1.448 m uit. Het overzichtelijke plaatsje Campitello wordt omringd door de majestueuze Langkofel (3.184 m) en de Col Rodella (2.485 m) en biedt directe aansluiting tot de skicarrousel van de Sella Ronda. Grenzeloos skiplezier is hiermee gegarandeerd. Met de kabelbaan van Col Rodella kom je gemakkelijk op 2.485 m hoogte, vanwaar je je pistedag kan starten. Dankzij veel zonnige dagen in de idyllische plaats kan je na het plezier op de pistes in de zon zitten en van het prachtige landschap genieten. Gezellige cafe's lokken 's middags met een koffie of campari in het zonnetje, en de pizzeria's, die meestal door families worden geleid, bieden heerlijke zelfgemaakte pizza's en pasta's. De maskeroptocht, die ieder jaar op vastenzondag door het authentieke Campitello trekt, is elke vakantieganger zeker aan te raden.

Val di Fassa

Val di Fassa bevindt zich in het zuidwestelijke deel van de Dolomieten in Trentino en grenst aan Zuid-Tirol. Het idyllische dal wordt overschaduwd door enkele van de beroemdste Dolomietentoppen, zoals de Rosengarten (3.004 m), de Langkogel (3.181m), de machtige Sella-groep en de indrukwekkende Marmolada-gletsjer (3.342 m). De kleine rivier Avisio slingert zich door het drietalige dal (Duits, Italiaans, Ladinisch (Reto-Romaans)) en langs haar geliefde plaatsjes.

Met rond 114 km skipistes en 59 liftvoorzieningen is het één van de grootste skigebieden van het Dolomiti Superski-areaal. Bovendien biedt het dal aansluiting op de wereldbekende Sellaronda. Val di Fassa, waarvan de belangrijkste inkomstenbron het toerisme is, biedt zijn gasten naast een eersteklas skigebied een gevarieerd vrijetijdsaanbod met ontelbare mogelijkheden voor sport en ontspanning, traditie en cultuur, gastvrijheid en natuurlijk de kookkunst.

Vervoer Campitello

  • Trein: Bolzano (ca. 50 km), Auer (ca. 65 km), Trente (ca. 100 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 145 km), Venetië (ca. 175 km), Verona (ca. 195 km)

Accommodaties in Campitello

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Campitello

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs