Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Sand in Taufers

35 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 8,0
Skigebied 8,0
Informatie over het skigebied
Skiworld Ahrntal
Het hoogste punt: 2.510 m
Het laagste punt: 950 m
Hoogte skioord: 865 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 9
Stoeltjesliften: 9
Gondelbaan: 5
Pistes in totaal: 78 km
Pistes:
38 km
Pistes:
30 km
Pistes:
10 km
Skiroutes: 5 km

Skigebied Skiworld Ahrntal

Skigebied Skiworld Ahrntal

Met de skipas "Skiworld Ahrntal" heb je toegang tot de vier skigebieden Klausberg, Speikboden, Weißenbach en Riva. Op een hoogte van 951 m tot 2.510 m en met in totaal ca. 78 pistekilometers vindt men hier alles wat een skiërshart begeert. Moderne sneeuwkanonnen garanderen een sneeuwzekerheid van november tot Pasen en de perfect geprepareerde pisten zorgen voor puur skiplezier.

In Speikboden bevinden zich overwegend zachtglooiende hellingen. Een van de attracties van het skigebied is de gondelbaan die in slechts 8 minuten een hoogteverschil van 900 m overbrugt tot aan het bergstation op 2.000 m hoogte. Noemenswaardig is dat de route van de lift in een bocht verloopt. Op het middenstation kun je dan overstappen op de stoeltjeslift die je tot op een hoogte van 2.250 m brengt. Direct naast de Seenock-piste bevindt zich een cool funpark dat voor een heleboel adrenalinekicks zal zorgen.

Wil je alle indrukken die je tijdens een dag skiën heeft opgedaan met uw vrienden en familie delen? Geen probleem, want in veel gedeeltes van het skigebied heb je toegang tot gratis Wi-Fi hotspots. Zo kunt je het sneeuwplezier, foto's en nieuwtjes meteen met het thuisfront delen.

Aan het dalstation van Klausberg is er een kinderland, waar de kleine pistenaanvallers zich het beste voelen. Het zogeheten "Klausiland" heeft voor de kleintjes veel attracties. Op de lopende band genaamd de "Klausi-Express", in de iglo genaamd de "Klausi-Burg", op glijbanen en op het slalomparcours zullen de kinderen zich uitstekend vermaken. Maar er is nog meer voor de jonge wintersporters! De Dino-Fun-Line is een funparcours met whoops, bochten en kleine boxen omringd door enkele dino's zoals de tyrannosarus rex.

In het snowpark bij het K2-dalstation kunnen snowboarders zich naar hartenlust uitleven en ook op de zware pisten „Hühnerspiel“ en „Hexenschuss" zorgen onder gevorderden voor plezier en actie. De langste afdaling met ca. 8 km en 1.460 m hoogteverschil bevindt zich in Klausberg K2, waar je ook de mooiste carving-helling aan de „zonnenlift“ kunt vinden. Daarnaast komen ook de diepsneeuwfans naast de pisten aan hun trekken.

Met het "Kombinationsticket Kronplatz" kun je vanaf een 5-daagse skipas één skidag op de Kronplatz doorbrengen. Met een 6-daagse skipas kun je bijvoorbeld 5 dagen skiën in Aurina en 1 dag op de Kronplatz. Je kunt een skidag naar keuze uitkiezen voor de dag op de Kronplaz, binnen de geldigheidsdata van de skipas. Met een combinatieticket kun je niet in twee skigebieden op een dag gaan skiën.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Sand in Taufers

Niet alleen het nabijgelegen natuurpark Rieserferner-Alm zorgt ervoor dat Sand in Taufers een hoogtepunt, maar ook de mogelijkheid om op de piste tot in de nacht te skiën mag niet buiten beschouwing worden gelaten. In het skigebied Skiworld Ahrntal Alpinwelt kan dankzij de verlichting de rodelbaan tot in de late avonduren worden gebruikt. Het nachtskigebied biedt bovendien twee keer per week de mogelijkheid tot nachtskiën aan: dan worden pistes door middel van de modernste LED-techniek fel verlicht. Deze energiebesparende techniek zorgt ervoor dat het nachtelijke skiplezier bijzonder milieuvriendelijk. Op dagen waarop de pistes geopend zijn, worden deze bij het vallen van de avond vers voor het nachtskiën geprepareerd.

Après-ski Sand in Taufers

Na een belevenisvolle dag op de pistes nodigen de populaire disco's “Pik-Club“ in Campo Tures of „Almdiele“ in Luttago tot zorgeloze après-ski-party's uit. Maak in „Ochsenblut“ bij de Klausberg de nacht tot dag of laat u eenvoudig het gehemelte met de regionale heerlijkheden uit de verschillende restaurants verwennen.

Niet alleen 's avonds is het ontspanningsaanbod groot, ook over dag wordt er bij het razend rodelskiën, sneeuwschoenwandelingen, schaatsen of ijsstokschieten veel voor jong en oud aangeboden. Een echt hoogtepunt is de alpine coaster "Klausberg Flitzer" op de Klausberg. Deze rodelbobbaan is de langste van Italiaanse Alpen en zorgt voor veel plezier bij groot en klein. De snelheid kunnen de bestuurders zelf bepalen, maar de echte waaghalzen bereiken de topsnelheid van 40 km/h. Met elke skipas kunt u een keer gratis met de rodelbobbaan mee!

Snowpark: Funtaklaus Snowpark Sand in Taufers

Direct aan de cabinebaan "K2" aan de Klausberg bevindt zich het snowpark "Funtaklaus" waar freestyle fans hun hartje op kunnen halen. Corners, big air kickers met een lengte van maximaal 18 m en meerdere rails en boxen staan klaar voor zowel de beginners alsook de profs. Met het creatieve design en de vele structuren heeft het snowpark voor skiërs van elk niveau iets te bieden. Het nieuwe terrein werd zelfs door de regerend olympisch kampioen Joss Christensen getest en goedgekeurd.

In het skigebied Speikboden is er ook een snowpark, dat verdeeld is in een easy en een medium line. Beginners doen hier tricks op kickers en boxen, de profs showen hun kunsten op de kickers van maximaal 14 m, rails en boxen. Het park is 700 m lang.

Het skigebied Skiworld Ahrntal is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Skiworld Ahrntal

Het testrapport Skiworld Ahrntal is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Sand in Taufers

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Sand in Taufers

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs