Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Castione della Presolana

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Presolana-Monte Pora
Pistekaart Presolana-Monte Pora
Informatie over het skigebied
Presolana-Monte Pora
Het hoogste punt: 1.880 m
Het laagste punt: 1.200 m
Hoogte skioord: 986 m
Liften in totaal: 15
Sleepliften: 9
Stoeltjesliften: 6
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 28 km
Pistes:
9 km
Pistes:
15 km
Pistes:
4 km

Wintersport Castione della Presolana – Landelijke charme in een populair skigebied!

Castione della Presolana

Ongeveer een uur rijden ten noorden van de hoofdstad Bergamo ligt een romantisch kleinood: Castione della Presolana. Op 986 m hoogte aan de voet van de ruige Pizzo della Presolana (2.521 m) leven ongeveer 3.500 inwoners in een sprookjeslandschap van almen en beboste plateaus. Met het skigebied Presolana-Monte Pora ligt bij Castione één van de belangrijke wintersportcentra van Lombardije. 28 km pistes zijn verdeeld over twee dagen. Hierbij komen diverse vrijetijdsmogelijkheden in het buitengewone berglandschap.

Het dorp zelf heeft dankzij de traditionele architectuur het landelijke charme weten te bewaren, in het dorpsdeel Bratto-Dorga liggen nog altijd vele villa's uit het Jugendstil-tijdperk. Tegelijkertijd kent het dorp echter ook een moderne infrastructuur met winkels, openbaar vervoer en vrijetijdsmogelijkheden zoals winterwandelen, langlaufen of een ritje op een sneeuwscooter. Ongeveer 20 km ten zuiden van Castione ligt het Lago d'Iseo, één van de grotere meren in Italië. In de winter is dit een pittoreske achtergrond voor gezellige namiddagen in het café of een wandeling langs de oever.

Bergamo

De provincie Bergamo staat bekend als zeer pittoresk berglandschap in het oosten van Lombardije: in het noorden de markante, prachtige Dolomieten, in het zuiden de Bergamasker Alpen (Alpi Orobie) tot aan de laagvlakte van Bergamo. De uitlopers van de 80 km lang bergketen van de Alpi Orobie lopen tot aan de poorten van de stad Bergamo. De prachtige metropool heeft ongeveer 120.000 inwoners en overtuigt met vele bezienswaardigheden zoals bastions uit de Middeleeuwen en de Dom van Bergaom. Een andere populaire vakantiebestemming in de regio is het Lago d'Iseo, ten zuiden van de Monte Pora.

Wintersporters kunnen vooral terecht in de alpiene hoogdalen Seriana en Brembana, die de rivierbeddingen van Serio en Brembo volgen. Op de flanken van de Presolana (2.521 m) ligt met Presolana-Monte Pora één van de grootste skigebieden van de regio. Vanwege de spectaculaire kalkwanden wordt de Presolana ook wel "Koninging van Orobie" genoemd. In de provincie Bergamo staat op wintersporters gezellig skiplezier tegen de achtergrond van een fascinerend panorama te wachten.

Vervoer Castione della Presolana

  • Trein: Bergamo (ca. 45 km),
  • Vliegtuig: Bergamo (ca. 50 km), Milaan (ca. 145 km), Turijn (ca. 225 km)

Accommodaties in Castione della Presolana

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Castione della Presolana

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs