Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Champoluc

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Skigebied Monterosa Ski

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 3.275 m Gondelbaan: 10
Het laagste punt: 702 m Pistes in totaal: 205 km
Hoogte skioord: 1.579 m
Pistes:
53 km
Liften in totaal: 52
Pistes:
132 km
Sleepliften: 21
Pistes:
20 km
Stoeltjesliften: 21 Skiroutes: 5 km

Skigebied Monterosa Ski

Champoluc is de perfecte toegangspoort tot het "Monte Rosa Skigebied", het grootste skigebied in de Aosta-vallei! Hier kunnen zowel beginners als professionals genieten van pistes met ideale omstandigheden, waaronder talloze off-piste diepsneeuwmogelijkheden. Het skigebied telt in totaal 52 liften en 205 kilometer pistes, die toegankelijk zijn met de skipas "Monterosa Ski incl. gletsjer" en vooral de meer ervaren skiliefhebbers zullen charmeren. De afdaling vanaf de "Punta Indren", die hoogteverschillen van 2.000 m overbrugt, is legendarisch. De "Monte Rosa Ski Tour", die naar Alagna leidt, begint ook direct in Champoluc. Dankzij snowparks, boardercross en vele freeride-mogelijkheden komen ook snowboarders in de Aosta-vallei aan hun trekken.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Champoluc

Champoluc heeft veel après-ski mogelijkheden tot in diep in de nacht. Het dorp La Trinité biedt ook een aantrekkelijke après-ski scene met nachtclubs en bars. Wie het liever rustig heeft, doet zich goed aan de culinaire specialiteiten in de gezellige hutten en restaurants of gaat naar Gressoney-Saint Jean, dat met zijn restaurants en cafés rustiger is. Er zijn veel mogelijkheden voor een dag naast de pistes. Helicopterskiën is daarbij een bijzonder hoogtepunt, maar ook ijsklimmen of paragliding nodigen uit tot spannende actie.

Snowpark: Funpark Gabiet & Funpark Sarezza Champoluc

Er zijn twee snowparks in het skigebied van Monterosa: Het Gabiet funpark ligt boven Stafal en is ongeveer 300 m lang. Het wordt bediend door een eigen stoeltjeslift en heeft 14 rails, zes sprongen tot 15 m, twee table jumps en twee fun boxes. Er is een beginnersgebied voor de voorzichtige beginners.Het Sarezza Funpark ligt op de Alpe Ostafa boven Champoluc. Het biedt een 4 meter Rainbow Kid, een Half Tube (6 m), vele rails, een 4 meter Wall en acht kickers met verschillende hoogtes.

Is het skigebied Monterosa Ski niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Monterosa Ski

Het testrapport Monterosa Ski is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Champoluc

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Champoluc

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs