Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Pejo

11 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 8,7
Skigebied 8,9
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Pejo 3000
Het hoogste punt: 3.000 m
Het laagste punt: 1.400 m
Hoogte skioord: 1.400 m
Liften in totaal: 10
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 4
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 20,2 km
Pistes:
5 km
Pistes:
13 km
Pistes:
2,2 km

Wintersportvakantie Pejo - Cultuur en wellness in het nationaalpark Stilfserjoch!

Pejo

In een zijdal van de Val di Sole ligt de gemeente Pejo. Met het dorpscentrum op 1.400 m hoogte is Pejo het hoogstgelegen dorp in Trentino. Hier ligt ook het bezoekerscentrum voor het nationaalpark Stilfserjoch. Als deel van het nationaalpark is Pejo het perfecte uitgangspunt voor wandelingen op de Stilfserjoch alsmede voor wintersport in de omliggende skigebieden, vooral in het huisskigebied Pejo 3000.

Het beschouwelijke Pejo wordt gekenmerkt door mooie straatjes, door het kleine marktplein met enkel winkels alsmede door de opvallende architectuur van enkele gebouwen. Onder andere het voormalige herenhuis Palazzo Migazzi en de kerk SS. Filippo e Giacomo met de grote fresco's uit de 14e eeuw zijn de moeite waard. Dicht bij het centrum staat op een hoogteplateau de burchtruïne van de vesting Barba di Fior.

Pejo is bovendien bekend vanwege het gezondheidstoerisme. In het Pejo-dal borrelen drie zwavelhoudende mineraalbronnen uit de aarde omhoog: de "Fonte Alpina", de "Nuova Fonte" en de "Antica Fonte". Meerdere thermale baden in de omgeving maken gebruik van de bronnen voor hun uitgebreide aanbod. In de fractie Pejo Fonti biedt het moderne thermale centrum "Terme di Pejo" verschillende therapeutische behandelingen met het genezende water aan.

Val di Sole

In „Val di Sole“ is de naam het programma: in de geliefde vakantieregio wacht u recordaantal zonne-uren gepaard met sneeuwzekerheid tot april. Deze eigenschappen heeft het dal in Trentino te danken aan zijn schitterende ligging in het midden van de drieduizend meter hoge bergen van de Brenta-Dolomieten, de Ortler-Alpen en het Adamello-Massief. Tot Val di Sole behoren daarbij 50 schilderachtige dorpjes en gehuchten. Drie wintersportcentra bieden accommodaties, ontspanning en vooral directe toegang tot het skigebied. Hier wordt van lichte tot middelzware pisten, over freeridegebieden en snowparks, tot de legendarische wereldcup-afdalingen voor iedereen iets aangeboden. Met de skipas „Superskirama“ kunt u op veelzijdige pistes tot op 3.000 m hoogte onvergetelijk genieten!

Vervoer Pejo

  • Trein: Fucine (ca. 5 km), Malè (ca. 25 km)
  • Vliegtuig: Treviso (ca. 205 km), Verona (ca. 205 km)

Accommodaties in Pejo

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Pejo

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs