Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Kastelruth

14 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,0
Skigebied 9,7
Informatie over het skigebied
Val Gardena/Alpe di Siusi
Het hoogste punt: 2.518 m
Het laagste punt: 1.236 m
Hoogte skioord: 1.060 m
Liften in totaal: 84
Sleepliften: 29
Stoeltjesliften: 41
Gondelbaan: 14
Pistes in totaal: 178 km
Pistes:
52 km
Pistes:
105 km
Pistes:
21 km

Skigebied Val Gardena/Alpe di Siusi

Skigebied Val Gardena/Alpe di Siusi

Met de skipas “Val Gardena/Alpe di Siusi" staan je 178 pistekilometers en 84 liften van de fantastische Dolomieten ter beschikking. Het sneeuwzekere en familievriendelijke skigebied Alpe di Siusi biedt 60 blauwe en rode pistekilometers en is de grootste hoogte-alm van Europa.

Beginners en genieters kunnen van de brede afdalingen bij de Laurin- en Florianlift genieten, terwijl de sportievelingen de slalom- en snelheidsparcours uitproberen. De slalom bij de Puflatsch geldt als de zwaarste afdaling met een hoogteverschil van 250 m - een must voor cracks! Ook het snowpark op de Seiser Alm met kicker, rails en boxes zorgen voor heel veel plezier.

Nog meer afwisseling biedt de verbinding naar Gröden via St. Ulrich. Met een opwaardering tot Dolomiti Superskipas kunt u in totaal zelfs 1.200 pistekilometers in 12 skigebieden gebruiken, met daaronder ook de Sella Ronda, de spectaculaire dagtocht van de Sellagroep met ski en lift!

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Kastelruth

Terwijl je overdag de honger en dorst in de talrijke hutten en snackbars kunt stillen, nodigen in de avond vele bars, discotheken en een veelvoud aan restaurants tot gezellige feestjes uit. Wie overdag afwisseling voor het skiën zoekt, vindt deze in de historische dorpskern, bijvoorbeeld door te gaan shoppen. De kerktoren van het oord biedt met een hoogte van 88 meter een adembenemend uitzicht.

De activiteiten naast de pistes zijn hier ook legio. Zo bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid een winterwandeling te ondernemen, of met een paardentocht door het sprookjesachtige sneeuwlandschap te rijden.

Snowpark: Snowpark Seiser Alm Kastelruth

Door F-Tech Snowpark Contructions gecreëerd, biedt het snowpark 'Seiser Alm' voor beginners evenals gevorderden talrijke freestyle mogelijkheden. Het buitengewone park is niet enkel het op een na grootste park van Italië, maar werd bovendien met een 'ISPO Snowsummit Award' tot een van de 5 mooiste snowparken van Europa verkozen.

Bij de Laurinpiste gelegen, biedt het park op 1,5 km lengte 2 arealen. In het bovenste areaal liggen de easy en medium lines met diverse rails, boxen, whoops en kickers. Ook gevorderden zullen hier veel plezier beleven.

In het benedenste deel van het park vinden gevorderden en profs een medium rail, medium kicker, een wood line, die natuurlijk enkel obstacles van hout biedt, evenals een pro kicker line. Met een jibpipe, donkey tube, wallride, gapkicker en een 120 m lange halpipe vindt iedereen wel wat wils!

Het skigebied Val Gardena/Alpe di Siusi is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Val Gardena/Alpe di Siusi

Het testrapport Val Gardena/Alpe di Siusi is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Kastelruth

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Kastelruth

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs