Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Madonna di Campiglio

13 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 8,4
Skigebied 8,0
Informatie over het skigebied
Madonna di Campiglio
Het hoogste punt: 2.580 m
Het laagste punt: 852 m
Hoogte skioord: 1.550 m
Liften in totaal: 20
Sleepliften: 0
Stoeltjesliften: 15
Gondelbaan: 5
Pistes in totaal: 60 km
Pistes:
27 km
Pistes:
25 km
Pistes:
8 km

Skigebied Madonna di Campiglio

Skigebied Madonna di Campiglio

Met de skipas "SkiArea Campiglio di Brenta" kun je gebruikmaken van in totaal 150 km pistes en 72 liften tot op 2.500 m hoogte in de skigebieden Madonna di Campiglio, Pinzolo alsook Folgarida- Marilleva (z. skiregio).

Het skigebied Madonna di Campiglio beschikt over 60 pistekilometers en 20 liften. De meeste liften starten direct in het centrum en de overwegend gemakkelijke tot middelzware pistes zijn vooral voor beginners en plezierskiërs geschikt. Maar ook experts komen niets te kort. De beroemde FIS-Piste “3-Tre”, waar de wereldcup herenslalom plaatsvindt en de “Spinale Direttissima” aan de Monte Spinale laten de adrenaline door het lijf gieren. De avondlichtpiste "Canalone Miramonti" zorgt voor avondplezier, boarders en freeriders kunnen zich in een van de vele freeride- en diepsneeuwgebieden en in 2 grote snowparks vermaken: het snowpark aan de Grostè lokt met een vele lines en obstacles en geldt als een van de grootsten van Europa! Het naastgelegen Pinzolo bied je nog een funpark met halfpipe.

Als je de skipas "Superskirama" aanschaft, kun je de aangrenzende skigebieden rondom Madonna di Campiglio ook gebruiken. Hieronder vallen Folgarida-Marilleva, Pinzolo, Pejo, Tonale-Ponte di Legno, Andalo-Paganella, Monte Bondone alsmede Folgaria-Lavarone. De skipas is in deze gebieden steeds één dag geldig. In totaal heb je dan de beschikking over 380 km piste, waarvan 340 km besneeuwd kan worden en 150 liften in 8 skiregio's zodat afwisselende skidagen gegarandeerd zijn. De skigebieden van het "Superskirama" zijn niet door een skibus aan elkaar verbonden en zodoende enkel met de auto bereikbaar.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Madonna di Campiglio

Italië biedt naast gelato en dolce vita, hoe kan het ook anders, nachtskiën aan. Dicht bij Madonna di Campiglio in het nachtskigebied rondom Folgarida Marilleva hebben skiërs de mogelijkheid de nacht op de skilatten te staan. Meerdere keren per week zijn de perfect geprepareerde pistes geopend voor het nachtskiën. Jong en oud kunnen dan tot lang na het vallen van de duisternis de spectaculair verlichte afdaling gebruiken en genieten van het uitzicht op het verlichte dal. Ook genieters komen hier volledig aan hun trekken. De hutten en restaurants aan de piste en in het dal nodigen je vervolgens uit tot het drinken van warme glühwein, punch of thee.

Après-ski Madonna di Campiglio

Zien en gezien worden – dat is het motto in Madonna di Campiglio! Vandaar dat men de tijd vooral naast de pistes en het liefst in de voetgangerszone van de mondaine plaats doorbrengt en langs de chique boetiekjes slentert. Of men drinkt gezellig een kop cappuccino in een van de cafés. Je kunt de dag heerlijk afsluiten onder het genot van de typische Trentiner keuken en een goed glas wijn. Er kan - soms ook met echte VIP’s - gefeest worden in de bars en clubs zoals “Cliffhanger” of de “Des Alpes”. Aan te bevelen is de hut Cinque Laghi op 2.064 m hoogte. Betoverende uitzichten tijdens kun je zien onder het genot van zelfgemaakt gebak. Voor sportieve activiteiten staan een binnenzwembad en een schaatsbaan ter beschikking. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot een sneeuwschoenwandeling of een romantische tocht met de hondenslee door het besneeuwde winterlandschap te maken. Vanaf de manage in Pinzolo kan men het landschap ook te paard verkennen. Avonturiers kunnen in het natuurpark Adamello-Brenta een nacht in een iglo doorbrengen!

Snowpark: Ursus Snowpark, Brenta Park Madonna di Campiglio

In het skigebied van Madonna di Campiglio zijn er 2 snowparken: het Ursus snowpark telt tot de beste van Europa! De geliefde area ligt nabij het bergstation van de Grosté-gondel op 2.500 m. Hoogtepunt is een XL park met 70.000 m² en rond 40 obstacles met 3 zones: S, M en L. Boxen, rails, step-ups, step-downs, funboxen en spines evenals kickers - er valt hier veel te ontdekken. Nieuw sinds de winter 2015/2016 is het Mini Ursus park bij de Zeledria Express. Er zijn er kleine boxen en easy-rails voor de kleine freeriders.

Het Brenta Park bij Pinzolo heeft niet minder te bieden. Het park is in het naburige skigebied Pinzolo op rond 1.900 m bij de zwarte piste Grual. Diverse obstacles voor elk niveau, zowel beginners alsook gevorderden zorgen voor veel plezier.

Het skigebied Madonna di Campiglio is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Madonna di Campiglio

Het testrapport Madonna di Campiglio is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,5 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Madonna di Campiglio

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Madonna di Campiglio

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs