Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Mals

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Skigebied Watles

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.500 m Gondelbaan: 0
Het laagste punt: 1.750 m Pistes in totaal: 18 km
Hoogte skioord: 1.051 m
Pistes:
4 km
Liften in totaal: 5
Pistes:
13 km
Sleepliften: 3
Pistes:
1 km
Stoeltjesliften: 2 Skiroutes: 4 km

Skigebied Watles

Het skigebied Watles is één van de 16 skigebieden in de Ortler Skiarena en valt onder de populairste skigebieden in Vinschgau. Met 81 km is het overzichtelijk voor gezinnen en perfect geschikt voor genietende skiërs van alle leeftijden. Ze profiteren hier allemaal van het milde klimaat, de brede besneeuwbare pistes en genieten van het panoramisch uitzicht op de toppen van de Sesvennagroep op het drielandenpunt tussen Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Met de stoeltjesliften "Prämajur" en "Watles" bereikt u de pistes, waarbij de laatste ook de sleefans naar de populaire, verlichte nachtrodelbaan brengt. Kinderen worden in de skikindertuin Bubo Kinderpark zeer professioneel begeleid. Hier staan twee tovertapijten, een skicarrousel, een sneeuwiglo, verschillende speeltoestellen en een kinderrestaurant op u te wachten.

Een hoogtepunt voor speedskiërs is het skicross-parcours, waar u op hoge snelheid over golven, door scherpe, steile bochten en met een snelle koerswijziging een afstand van ongeveer 1 km aflegt. Ervaren liefhebbers van diepe sneeuw kunnen bovendien gebruikmaken van de freeride-afdaling "Sautal", een heerlijke rode route met een lengte van 4,5 km. Via de 5 km lange dalafdaling komt u weer terug bij het dalstation in het dorp.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Mals

Op wie niet na de sluiting in de chill-iglo van het snowpark blijft, staat na het skiën in Mals eerder een rustige avond te wachten. Wie nog sportief wil zijn, vindt in Watles mooie mogelijkheden. Op de hellingen boven het Weiler Prämajur liggen heerlijke wandelroutes en sneeuwschoenroutes, die naar de almen van de belevenisberg en naar een pauze in gezellige hutten leiden. Wandelaars mogen het uitzicht vanaf de top van de Spitzige Lun (2.324 m), de huisberg van Mals, niet aan zich voorbij laten gaan.

In het dorp zelf biedt het moderne sport- en wellness-centrum "Sport Well" veel vrijetijdsmogelijkheden voor de tijd na het skiën. Daarbij horen een zwembad, fitnessruimtes, sauna, tennisbanen, een kegelbaan alsmede een beautygedeelte voor cosmetische behandelingen en massages. Als u van rodelen houdt, bent u in Mals aan het juiste adres: direct in het skigebied Watles ligt een nachtrodelbaan met een lengte van 4 km, die met de Watles-lift bereikbaar is. Als alternatief kan de alm ook te voet worden beklommen. Bovendien ligt ca. 10 km ten noorden van Mals de Reschensee, top-spot van de schaatswereld met een 6 km lange ijsbaan.

Snowpark: Snowpark Watles Mals

Bij het snowpark Watles denk je maar aan één ding: klein, maar fijn! Op een lengte van 650 m staan in totaal 13 hindernissen op acht tafels te wachten, waaronder vier boxes, vier kickers, twee rails en een wallride. De obstakels worden dagelijks door pro's onderhouden, zodat het park zich altijd in een zeer goede toestand bevindt. Na het springen komt men in de iglo bij elkaar, om bij muziek en drankjes te ontspannen - of zelfs met après-ski te beginnen.

Is het skigebied Watles niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Watles

Het testrapport Watles is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(2 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Mals

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Mals

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs