Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Mühlbach im Pustertal

79 Aantal beoordelingen:

93 % Aanbeveling:

Plaats 8,3
Skigebied 8,3
Pistekaart
Gitschberg Jochtal-Brixen
Informatie over het skigebied
Gitschberg Jochtal-Brixen
Het hoogste punt: 2.510 m
Het laagste punt: 1.067 m
Hoogte skioord: 772 m
Liften in totaal: 25
Sleepliften: 9
Stoeltjesliften: 7
Gondelbaan: 9
Pistes in totaal: 98 km
Pistes:
38 km
Pistes:
37 km
Pistes:
23 km

Wintersportvakantie Mühlbach in het Pusterdal – Historische tolstad tussen Eisack- en Pusterdal!

Mühlbach im Pustertal

Het dorp Mühlbach ligt slechts enkele kilometers ten noorden van Brixen aan het begin van het Pusterdal. Het gemeentegebied strekt zich vanwege de locatie uit op een hoogte van 695 m tot 3.132 m, waarbij het pittoreske centrum op 772 m ligt. Boven het centrum liggen de wijken Meransen, Vals en Spinges op mooie plateaus in het middengebergte. Vanuit Mühlbach bereikt u Meransen eenvoudig via de gondelbaan.

De marktgemeente bestaat sinds de 13e eeuw, waar oude muren en voormalige woningen van de adel van getuigen. Het indrukwekkendste object is de Mühlbacher Klause, een oude vesting en tolstation dat tot op de dag van vandaag het dal afsluit. Dankzij de gunstige ligging van Mühlbach aan de Brixen-snelweg en een autotunnel is er geen doorgaand verkeer in het dorp, zodat rustzoekers hier een ontspannen idylle vinden.

Het historische dorp wordt omringd door uitgestrekte almen, licht glooiende berghellingen en dichte bossen, terwijl in de verte de gletsjers van de Zillertaler Alpen glinsteren. Dankzij de vele zonuren en de vele sneeuwval zijn de meest uiteenlopende wintersportmogelijkheden mogelijk: rodelen, schaatsen, winterwandelen, skitouren, sneeuwschoenwandelen en natuurlijk skiën en snowboarden in de liftregio Gitschberg-Jochtal.

Eisacktal

Het Eisacktal ligt in het hartje van Zuid-Tirol en strekt zich uit van de Brenner tot aan de Adigemonding bij Bozen. Het dal dat door de rivier Eisack wordt beheerst, maakt in elk seizoen indruk door zijn gevarieerd landschap. In de winter nodigen 95 pistekilometer van verschillende moeilijkheidsgraden tot skiën uit. Of het nu om beginners of gevorderden gaat: hier is voor elk wat wils. De mooie brede pistes zijn voor families met kinderen zeer geschikt. Door de bijzondere ligging geldt de regio als zeer zonnerijk en sneeuwzeker. Ook naast de pistes zijn er vele mogelijkheden om een afwisselende dag door te brengen.

Vervoer Mühlbach im Pustertal

  • Trein: Mühlbach (in het dorp), Brixen (ca. 10 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 80 km), Treviso (ca. 215 km), Venetië (ca. 270 km)

Accommodaties in Mühlbach im Pustertal

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Mühlbach im Pustertal

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs