Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Naturns

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Schnalstaler Gletsjer
Het hoogste punt: 3.212 m
Het laagste punt: 2.011 m
Hoogte skioord: 528 m
Liften in totaal: 13
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 5
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 42 km
Pistes:
10 km
Pistes:
18 km
Pistes:
14 km

Skigebied Schnalstaler Gletsjer

Skigebied Schnalstaler Gletsjer

Het skigebied bij de Schnalstaler gletsjer ligt een half uur autorijden bij Naturns vandaan. Met de kabelbaan bereik je vanuit Kurzras een hoogte van maximaal 3.212 m, waar ongeveer 42 pistekilometers en 13 liften op de wintersporters staan te wachten. Dankzij de hoge ligging en de gletsjer wordt in het skigebied tot in de lente sneeuwzekerheid gegarandeerd. Er zijn blauwe, rode en zwarte afdalingen zodat er voor iedereen de juiste piste is.

Genietende skiërs voelen zich thuis op de brede gletsjerpistes van eenvoudig en gemiddeld niveau. De hellingen bij de Hintereis-stoeltjeslift liggen in de heerlijke gletsjerzon en de rode pistes bij de Lazaunhut slingeren zich afwisselend door het bos. Op de zwarte pistes onder de Gletscherseelift vinden professionals hun uitdaging. De hele kleine skiërs leren het skiën heel behoedzaam in Tiroli's Kinderland naast het dalstation van de Gletsjerlift, compleet met tovertapijten en een skicarrousel. Voor het nachtelijke skiën is hier keuze uit twee verlichte pistes. Wie geen fan van klassieke afdalingen op de piste is, begeeft zich in het vrije terrein. Dicht bij het dalstation van de Gletsjerlift ligt bovendien het funpark Val Senales. Het is geschikt voor beginnende freestylers alsmede gevorderden en overtuigt met een afwisselende set-up over een lengte van 700 m.

De gletsjer is ook een populair trainingsgebied voor internationale ski- en langlaufteams. De voorwaarden voor de effectieve hoogtetraining zijn hier ideaal en daarom wordt de Grawand-piste al vanaf september een wedstrijdbaan, die voorzien is met blauwe en rode poorten. Op het trainingsterrein worden ongeveer 40 verschillende routes aangeboden en sinds 2015 is er zelfs een verhuurservice voor slalompalen en boormachines.

Ook de Ortler Skiarena is met meer dan 330 pistekilometers een aantrekkelijke skiregio. Hier kun je met slechts één skipas in 15 skigebieden skiën, waaronder Schnals, Sulden am Ortler en Meran 2000.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Naturns

In Naturns en de dorpsdelen wordt niet veel aan après-ski gedaan. Hier regeert eerder de pure ontspanning, rust en het actieve beleven van de winter. Voor wintersporters en actievelingen is er een breed pallet aan mogelijkheden, waaronder rodelen, winterwandelen over de zonnige hellingen van de Sonnenberg, sneeuwschoenwandelen en langlaufen. Niet ver bij Naturns vandaan, aan het begin van het Schnalstal, ligt op een heuvel slot Juval, één van de zes musea van bergbekimmer Reinhold Messner. Hier gaat het in meerdere spannende kunstverzamelingen over het onderwerp "Mythe berg".

Bij slecht weer is het belevenisbad Naturns een bezoek waard. Wie de wellnessfactor nog belangrijker vindt, vindt in de therme Meran nog een ontspanningsoase. Na de skidag kan in het dorp Naturns dankzij veelzijdige winkelstraten leuk worden gewinkeld. 's Avonds concentreert men zich helemaal op de lekkernijen in de vele gasthoven en restaurants. Hier worden onder andere traditionele gerechten zoals Knödel, Schlutzkrapfen of Strudel geserveerd.

Snowpark: Funpark Val Senales Naturns

Niet ver bij het dalstation van de Schnalstaler gletsjerlift en direct naast de Glockenlift ligt funpark Val Senales. Het snowpark is vooral bedoeld voor beginnende en gevorderde freestylers en is daarmee ook voor kinderen en beginners een mooie toegang tot de wereld van het shredden. Het park ligt sinds 2015 op deze plek en is het enige funpark in Zuid-Tirol, dat een speciaal voor beginnende freestylers en snowboarders ontworpen easy line aanbiedt. Over een lengte van ca. 350 m zijn meerdere boxes van rainbow- via golf- tot aan street-down-box verdeeld, die samen een veelzijdig set-up vormen. Daarbij komen zes kickers met een tablehoogte van maximaal 2 m, die sprongen van maximaal 3 m mogelijk maken.

Het skigebied Schnalstaler Gletsjer is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Schnalstaler Gletsjer

Het testrapport Schnalstaler Gletsjer is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Naturns

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Naturns

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs