Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Obereggen

67 Aantal beoordelingen:

97 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 9,4
Pistekaart
Val di Fiemme-Obereggen
Informatie over het skigebied
Val di Fiemme-Obereggen
Het hoogste punt: 2.388 m
Het laagste punt: 860 m
Hoogte skioord: 1.550 m
Liften in totaal: 50
Sleepliften: 17
Stoeltjesliften: 23
Gondelbaan: 10
Pistes in totaal: 111 km
Pistes:
37 km
Pistes:
57 km
Pistes:
17 km

Wintersportvakantie Obereggen - prachtige pistepret!

Obereggen

Pas aan het eind van de jaren 60 planden 6 mannen in Obereggen (1.550 m) in dit bergdorp een skilift. Een revolutie in dit rustige plaatsje met toen maar 1 hotel met 20 bedden. Tegenwoordig is aan de voet van de Latemar een populair skigebied ontstaan - met inmiddels 22 liften. In het skigebied Obereggen vindt jaarlijks de europacup-race plaats en hoort sinds de samensluiting met Pampeago en Predazzo tot het ski center Latemar. Alsnog heeft Obereggen zijn charme behouden.

Het hoogste dorp in het Eggental biedt een prachtig uitzicht op de toppen van het UNESCO-werelderfgoed Latemar. Het oord behoort tot de "parels van de alpen". 28 vakantieregio's hebben besloten duurzaam samen te werken en inzet te tonen voor een intacte natuur. Ze houden zich bezig met de onderwerpen milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen, klimaatbescherming en het behoud van een intacte natuur.

Val d'Ega

Het prachtige Val d'Ega (Eggental) ligt in het hart van de Zuid-Tiroolse Dolomieten en loopt van de hoofdstad Bozen tot het Karer meer en de Latemargroep, die UNESCO werelderfgoed is. Steeds zichtbaar zijn de unieke rotsen van Rosengarten en Latemar. Met leuke skigebieden als Carezza en Obereggen evenals populaire uitstapmogelijkheden als de aardpiramides van Steinegg, Heiligdom van Pietralba of het museum van Ötzi bieden voor natuurliefhebbers evenveel als voor cultuurgeïnteresseerden en wintersporters.

Vervoer Obereggen

  • Trein: Bozen (ca. 25 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 140 km), Verona (ca. 180 km)

Accommodaties in Obereggen

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Obereggen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs