Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Ratschings

7 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,3
Skigebied 7,3

Skigebied Zuid-Tirools Wipptal

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.120 m Gondelbaan: 4
Het laagste punt: 948 m Pistes in totaal: 63 km
Hoogte skioord: 976 m
Pistes:
18 km
Liften in totaal: 24
Pistes:
43 km
Sleepliften: 12
Pistes:
2 km
Stoeltjesliften: 8

Skigebied Zuid-Tirools Wipptal

Met de skipas "Südtiroler Wipptal" heb je toegang tot de skigebieden Rosskopf, Ladurns alsook Ratschings-Jaufen/Kalcher Alm. Dat zijn in totaal 63 pistekilometers. het ski verband ligt tussen 948 en 2.120 hoogtemeters en hoort bij de modernste en sneeuwzekerste skigebieden van Südtirol. De nog maar enkele jaren bestaande 8-pers. cabinebaan "Ratschings-Jaufen" en 12 andere liften brengen je snel en comfortabel door het skigebied. Nog 11 andere uitstaphulpjes brengen je ook naar de andere skigebieden. Een bijzonder hoogtepunt voor alle snowboarders zijn de drie snowparks in de skigebieden. Deze beschikken over kickern, rails en tables die beginners alsook gevorderden veel te bieden hebben. Voor de jongeren is de Funslope in Ratschings-Jaufen een bijzonder hoogtepunt. Freeriders kunnen het het beste vinden in het skigebied Ladurns, daar zijn diepe-sneeuwroutes en een ca. 4,5 km lange dalafdaling. Ook voor kinderen is er wat te doen. In elk skigebied vind je pistes voor alle niveaus, zodat er voor iedereen wat is.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Ratschings

Talrijke hutjes in het gehele skigebied bieden veel afwisseling en culinaire gerechten. Bij bijna alle afdalingen kunt u een pauze houden. Nadat de liften gesloten zijn kunt u genieten van de gezelligheid bij het dalstation in de "Almtenne" of "Tiroler Weinstube". Voor een rustige afsluiting van de dag is een wandeling op een van de wandelwegen perfect. Meer après-ski vindt u in de ca. 5 km verderop liggende plaats Sterzing.

Snowpark: Funpark Ratschings

Direct naast de 4-persoons-stoeltjeslift Enzian ligt het "Funpark Ratschings", een hoogtepunt van het skigebied Ratschings-Jaufen. De obstacles zijn door het QPark team ontworpen en bieden een setup voor elk niveau. In totaal 17 verschillende elementen staan hier te wachten op beginners en gevorderden. Beginners oefenen op de mediumzware wave-line, de waaghalzen shredden op de jib.line en voor de hoge jumps staat een pro-area klaar met een kicker-line. Ook in het "Dynamite Park" met een oppervlakte van rond 2.000 m² kan zich een ieder uitleven.

Wie niet naar het park durft, vindt er ook nog een funslope. Hier zijn er veel leuke elementen zoals de geliefde snail voor elke wintersporter.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Is het skigebied Zuid-Tirools Wipptal niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Zuid-Tirools Wipptal

Het testrapport Zuid-Tirools Wipptal is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Ratschings

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Ratschings

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs