Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Reischach

29 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,4
Skigebied 9,4
Informatie over het skigebied
Kronplatz
Het hoogste punt: 2.275 m
Het laagste punt: 973 m
Hoogte skioord: 956 m
Liften in totaal: 32
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 4
Gondelbaan: 22
Pistes in totaal: 119 km
Pistes:
52 km
Pistes:
42 km
Pistes:
25 km

Skigebied Kronplatz

Skigebied Kronplatz

Het skigebied rondom de Kronplatz (2.275 m), de bekendste skiberg van Zuid-Tirol, heeft met de gelijknamige skipas meer te bieden dan slechts een beetje skiplezier. Dankzij de vele sneeuwkanonnen is het gebied van december tot april sneeuwzeker. 119 km piste en 32 moderne liften tussen 930 en 2.275 m hoogte zorgen voor onvergetelijk skiplezier voor jong en oud.

Vooral de CroniExpress met 8-persoonsgondels is geschikt voor beginners, kinderen en gezinnen. Hier vind je ook een 100 m brede piste met een hoogteverschil van 160 m. De Kronplatz is in zijn geheel een zeer gezinsvriendelijk skigebied met een uitgebreid aanbod voor kinderen. Op de top van de Kronplatz ligt bijvoorbeeld de Croniworld, waarin ouders de vooruitgang van hun kinderen kunnen zien en daarnaast genieten van een geweldig panorama.

Ervaren skiërs kunnen zichzelf bewijzen op de steile gedeeltes van de beide dalafdaling Sylvester en Herrnegg. Snowboarders kunnen zich uitleven op de halfpipe. Geen ander skigebied is zo veelzijdig en afwisselend als de Kronplatz! Het gebied is ook bekend als gastlocatie van verschillende sportevenementen zoals bijvoorbeeld de wereldkampioenschappen snowboarden.

In het vorige seizoen is de Kronplatz gemoderniseerd: de populaire Sonnenlift werd vervangen, compleet vernieuwd en uitgerust met veel nieuwe features zoals stoelverwarming en beschermende kappen. In de cabines Miara is er gratis Wi-Fi en ook werden de sneeuwkanonnen verbeterd. Ook vanaf het seizoen 19/20 is er een nieuwe gondelbaan die de oude stoeltjeslift Rara vervangt. De Skitrans Bronta is de kortste 12-persoonsgondelbaan ter wereld en verbindt de dalstations van de gondelbanen Miara en Pedagá.

Voor nog meer keuze zorgt de uitbreiding naar de skipas Dolomiti Superski. Daarmee heeft u maar liefst de beschikking over 1.200 pistekilometers en 450 lfiten!

In het skigebied Kronplatz heeft u bij veel verkooppunten van skipassen toegang tot gratis Wi-Fi-hotspots. Daarnaast heeft u met de uitbreiding naar de skipas Dolomiti Superski de beschikking over verdere hotspots bij bergstations en restaurants in de diverse skigebieden.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Reischach

Fans van après-ski hebben in Reischach een ruime keus: aan het dalstation in Kronplatzbaan nodigen meteen drie bars u uit: de „Après-Ski Tenne“, de „Igloo Bar Gigger“ en de levendige „K1“. Toch is dit niet de enige mogelijkheid om een feestelijke avond in Reischach door te brengen. Er zijn nog meer bars en pubs die u uitnodigen. Voor wie dat allemaal nog niet voldoende is, kan absoluut een uitstapje naar het naastgelegen Bruneck maken. Hier vindt u voldoende pubs en bars, die veel plezier garanderen. Voor degene, die graag nog een keer een dag zonder ski’s en sneeuw willen doorbrengen, biedt het slechts 5 minuten gelegen Bruneck aantrekkelijke alternatieven. Ontspanning en plezier wordt er ook gegarandeerd in het wellnessparadijs “Cron 4”. Hier kunt u verschillende zwembekken, sauna’s, stoombaden evenals het belevenisdouchen verwachten. Ook paardenkoetstochten of winterwandelingen worden door het winterse sneeuwlandschap regelmatig aangeboden. Op de natuurschaatsbaan komen schaatsfans volledig aan hun trekken! Een afwisseling voor oud en jong biedt de “Korer Piste”. Hier kan men zich in de 1,5 kilometer lange rodelbanen omlaag laten gaan. Een belevenis die men niet zo snel zal vergeten!

Snowpark: Snowpark Kronplatz Reischach

Het grootste en modernste skigebied van Zuid-Tirol 'Kronplatz' voldoet zowel met het uitzicht alsook met de pisteverhoudingen aan alle verwachtingen. Maar welke mogelijkheden worden er voor freestylers die een geslaagde vakantie willen beleven geboden? Deze vraag kan gemakkelijk worden beantwoord, want met twee verschillende snowparken biedt het skigebied voor elk wat wils!

Het beneden het 'Belvedere' bergstation gelegen 'Easy Park' biedt precies wat zijn naam belooft. Op een lengte van 800 m en op 2230 m hoogte vindt u een line van eenvoudig niveau, die de instap tot de freestyle-wereld mogelijk maakt. Kickers, boxen, rails, een truck tire en een 130 m lange halfpipe zorgen hierbij voor voldoende afwisseling.

Nog meer avontuur biedt het 'Jib Park' op de 'Korer' piste in de buurt van het dalstation 'Bruneck/Reischach'. Met 300 m lengte en diverse obstacles biedt dit park voor beginners veel uitdagingen om alle trucjes uitgebreid te oefenen.

Het skigebied Kronplatz is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Kronplatz

Het testrapport Kronplatz is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,5 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Reischach

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Reischach

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs