Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Ritten

7 Aantal beoordelingen:

83 % Aanbeveling:

Plaats 9,0
Skigebied 5,5
Informatie over het skigebied
Rittner Horn
Het hoogste punt: 2.270 m
Het laagste punt: 1.538 m
Hoogte skioord: 1.154 m
Liften in totaal: 3
Sleepliften: 2
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 1
Pistes in totaal: 14 km
Pistes:
9 km
Pistes:
3 km
Pistes:
2 km

Skigebied Rittner Horn

Skigebied Rittner Horn

Met de skipas "Rittner Horn" skiet u op 14 pistekilometers op de huisberg van Ritten, de zonovergoten gezinsberg op het hoogplateau. De pistes liggen op sneeuwzekere hoogtes van 1.538 tot 2.270 m en bieden een heerlijk uitzicht op de Dolomieten en vriendelijke brede afdalingen voor genieters, gezinnen en zonaanbidders. De moderne 8-persoonsgondelbaan brengt u vanuit het dorpsdeel Pemmern naar de Schwarzseepiste op een hoote van 2.070, waarna een sleeplift u op de Rittner Horn brengt. 90% van de pistes kan door in totaal 10 sneeuwkanonnen kunstmatig worden besneeuwd.

Bij het middelstation van de gondelbaan ligt een veelzijdig kinderpark met tovertapijt en dergelijke. Hier start ook de 2,5 km lange rodelbaan die naar het dalstation loopt. De vele authentieke hutten troeven met prachtige zonneterrassen en vriendelijk personeel.

Bovenop de Rittner Horn ligt een hoogteloipe voor langlaufers en rondom de Rittner Horn een premium-wandelpad. Daar, waar de wind soms stevig over de bergkam blaast, ligt bovendien een heerlijke Snowkite-zone! In dit skigebied is voor elke smaak en voor elk niveau een geschikte afdaling te vinden.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Ritten

Ritten staat bekend om de afgelegen ligging, rust en beschouwelijkheid. Wie het feesten echt niet kan missen, vindt in de bar Ziglu vlak bij het dalstation veel feestplezier. Hier worden regelmatig feestjes met DJ-muziek georganiseerd.

Verder is het in Ritten eerder rustig. Vooral het schaatsen kent in het dorp een lange traditie. Op de Rittner Eisring zijn de inwoners vooral erg trots, want het zou de snelste openluchtbaan ter wereld zijn. Verder zijn er nog andere mogelijkheden voor liefhebbers van ijssport, bijvoorbeeld ijshockey in de Arena Ritten op 1.100 m hoogte of op de bevroren Wolfsgrubener See. Ook curling heeft hier een lange traditie en wordt vandaag de dag nog op vele plaatsen gespeeld. Er vinden zelfs toernooien en kampioenschappen plaats.

Naast het skiën spelen er zich veel activiteiten op en rond de Rittner Horn af. Op een premium-winterwandelroute genieten wandelaars van een 360 graden uitzicht op de omliggende toppen van de Dolomieten. Op de zonnige promenade- en hoogtepaden vinden sneeuwschoenwandelaars mooie routes. Rodelfans razen over de 2,5 km lange baan bij Ritten door het bos en genieten vervolgens van een afzakkertje in een hut. Voor de ontspanning in de avond bieden veel traditionele restaurants culinaire belevingen aan, bijvoorbeeld de Rittner wijn of de "Kloatze", een zoet gerecht met peer.

Snowpark: Funpark Ritten

In het skigebied op Rittner Horn ligt een goed onderhouden snowpark, waarin hindernissen voor zowel beginners als voor gevorderden klaarliggen. De toegang tot het park bevindt zich bij het middenstation. Het park is verdeeld in een freestyle-zone en in een kids-zone. Voor de toekomstige pro's staan meerdere rails, boxes en kickers van verschillende hoogtes klaar, die bij voldoende sneeuw worden geshaped. Voor beginners en kleine freestylers ligt daarnaast een wezenlijk eenvoudiger parcours met golvenbaan.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Het skigebied Rittner Horn is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Rittner Horn

Het testrapport Rittner Horn is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(2,9 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Ritten

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Ritten

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs