Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Santa Caterina

297 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 8,6
Skigebied 8,8
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Santa Caterina
Het hoogste punt: 2.880 m
Het laagste punt: 1.722 m
Hoogte skioord: 1.734 m
Liften in totaal: 9
Sleepliften: 5
Stoeltjesliften: 2
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 35 km
Pistes:
2 km
Pistes:
27 km
Pistes:
6 km

Wintersportvakantie Santa Caterina - Zon, sneeuw en La Dolce Vita!

Santa Caterina

Santa Caterina Valfurva is een klein, rustiek dorp dat gelegen is op een hoogte van 1.734 m, dicht bij de Zwitserse grens. Het ligt te midden van het sprookjesachtige landschap van de Lombardijse Alpen, ingebed in het beschermde nationaal park Stelvio. In de idyllische plaats voelen zich in het bijzonder families op hun plaats. Santa Caterina was niet alleen de startplaats voor de damesafdalingen tijdens het WK in 2005, maar is ook de geboorteplaats van drievoudig Olympisch kampioene Deborah Compagnoni.

De hoogte evenals de diverse sneeuwinstallaties zorgen voor een hoge sneeuwzekerheid! De ligging is ideaal voor skiërs, doordat Santa Caterina direct aan het skigebied gelegen is. Vanaf de 2.880 m hoge Monte Sobretta (3.296 m) kan je het dorpscentrum al skiënd bereiken. De toppen van het Ortlergebergte en de Himalayawaardige Forni-gletsjers bepalen hier het panorama. Vanwege haar uitdagende loipen is Santa Caterina ook zeer geliefd onder langlaufers en het ideale startpunt voor veel internationale langlaufwedstrijden.

Sondrio

De regio Sondrio bevindt zich in Lombardije en biedt een zeer gevarieerd landschap. Zo is vooral het panorama-uitzicht op de top van de Ortlergroep of de Forni-gletsjer zeer indrukwekkend. De vele wijngaarden en de heuvelachtige omgeving maken romantische wandelingen door het prachtige winterlandschap mogelijk. Diverse beschermde natuurgebieden staan garant voor een indrukwekkend natuurspektakel. Het Parco Nazinale dello Stelvio geldt als bijzonder mooi. Hier, in de schaduw van de Ortlergroep en het skigebied "Alta Valtellina" komen 3 dalen bij elkaar: Valdidentro, Valfurva en Valdisotto. Cultuur, sport of ontspanning - in Sondrio komt iedereen aan zijn trekken!

Vervoer Santa Caterina

  • Trein: Tirano (ca. 50 km)
  • Vliegtuig: Bergamo (ca. 150 km), Milaan-Linate (ca. 195 km), Innsbruck (ca. 205 km)

Accommodaties in Santa Caterina

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Santa Caterina

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs