Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Selva di Cadore

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Informatie over het skigebied
Civetta
Het hoogste punt: 2.100 m
Het laagste punt: 1.000 m
Hoogte skioord: 1.350 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 10
Stoeltjesliften: 10
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 80 km
Pistes:
30 km
Pistes:
44 km
Pistes:
6 km
Skiroutes: 0 km

Wintersport Selva di Cadore - Tussen skiplezier en geschiedenis!

Selva di Cadore

Wie ver weg van alle drukte van de Dolomieten wil genieten, is in het bergdorp Selva di Cadore aan het juiste adres. De plaats hoort bij de Italiaanse provincie Belluno in de regio Veneto en heeft 513 inwoners. In het Fiorentinadal ligt de focus op sport, cultuur en ontspanning. Selva di Cadore biedt zeer diverse activiteiten voor het hele gezin en is een perfect uitgangspunt voor uitstapjes in de Dolomieten. Op een hoogte van 1.350 m hoort Selva di Cadore bij het skigebied Civetta, dat op zijn beurt weer bij de skiregio Dolomiti Superski hoort. Maar ook de pistes van Alleghe en Zoldo zijn via de lift Pescul-Fertazza eenvoudig te bereiken en brengen u naar zonnige pistes, skischolen, vele oefenpistes en loipes. Routes die u niet met de ski kunt bereiken, kunt u ontdekken tijdens een sneeuwschoenwandeling.

Selva di Cadore hecht veel waarde aan de geschiedenis van de plaats, die in het museum Vittorino Cazzetta exacter uit de doeken wordt gedaan. In 1987 werd bijvoorbeeld een ongeveer 7.500 jaar oude mummie, de Man van Mondeval, op bijna 2.150 m gevonden. Verder vind je in het museum ook gesteente uit de Dolomieten met sporen van dinosauriërs. Voor alle liefhebbers van geschiedenis is dit museum dus zeker de moeite waard.

Civetta

De regio Civetta ligt in het fascinerende berglandschap van de Bellunese Dolomieten. Het landschap wordt gekenmerkt door de hoogste top van de Dolomieten, de Marmolada (3.343 m) en andere imposante bergen zoals de Monte Pelmo, maar ook bossen en weiden alsmede traditionele dorpen. De regio bestaat uit drie prachtige dalen: het Val di Zoldo, waar het beroemde Italiaanse ijs "Gelato artigianale" oorspronkelijk vandaan komt, de Val Fiorentina met het skioord Selva die Cadore alsmede de Val Cordevole met de bekende plaats Alleghe.

De regio is benoemd naar de meest markante top, de Civetta ('Uil'). Met 3.220 m is dit één van de hoogste bergen in de Dolomieten en maakt deel uit van de machtige Civetta-Moiazza-groep in het noordoosten van de provincie Belluno. Bij de Civetta ligt het grootste skigebied van Veneto: Ski Civetta. Het bezit 80 km pistes van alle moeilijkheidsniveaus en hoort bij de skiregio Dolomiti Superski. Rondom de berg liggen in totaal vier pittoreske bergdorpjes, die toegang tot het skigebied mogelijk maken: Alleghe, Selva di Cadore, Zoldo en Palafavera.

Aan de noordwestelijke kant van het Cordevole-dal bevinden zich de meeste toeristen in de hoofdplaats Alleghe, die aan een idyllisch bergmeer ligt. Naburig dorp van Alleghe en een andere belangrijke plaats voor het skiën bij de Civetta is Selva di Cadore op 1.317 m hoogte. Vanuit hier brengt een stoeltjeslift u naar het skigebied. Aan de andere kant van de gebergteketen ligt de Val di Zoldo met de gemeente Zoldo. Vanuit de dorpen Zoldo Alto en Palafavera is de toegang tot het skigebied Civetta eveneens mogelijk.

Vervoer Selva di Cadore

  • Trein: Belluno (ca. 60 km)
  • Vliegtuig: Venetië (ca. 140 km), Innsbruck (ca. 165 km)

Accommodaties in Selva di Cadore

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Selva di Cadore

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs