Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Sexten

19 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,3
Skigebied 9,1
Informatie over het skigebied
Drei Zinnen Dolomiten
Het hoogste punt: 2.200 m
Het laagste punt: 1.130 m
Hoogte skioord: 1.310 m
Liften in totaal: 31
Sleepliften: 19
Stoeltjesliften: 6
Gondelbaan: 6
Pistes in totaal: 115 km
Pistes:
48 km
Pistes:
55 km
Pistes:
12 km

Skigebied Drei Zinnen Dolomiten

Skigebied Drei Zinnen Dolomiten

Met de skipas "Drei Zinnen Dolomiten" heb je toegang tot rond 115 pistekilometers met 38 liften. Het Hochpustertal biedt tussen de plaatsen Sexten, Innichen en Dobbiaco (Toblach) meerdere kleine skigebieden met veel afwisseling: zachte pistes voor families en gezinnen, moeilijke pistes voor gevorderden en extreme voor pro's.

Het grootste skigebied met rond 39 km is het skigebied Sexten/Helm-Rotwand, dat je vanuit Sexten en Vierschach kunt bereiken. Hier vind je een van de steilste pistes van Italië, de "Holzriese 2". De neiging is tot 71% met 300 m hoogteverschil op 700 m. Op de Rotwandwiesen is er een race-traject met meetinstallatie om uw snelheid te meten. In Innichen heb je toegang tot rond 8 pistekilometers in het skigebied Haunold. Het hele dal verkennen kun je op de "Giro Delle Cime" (dolomieten ronde). Dit uitstapje gaat over 5 bergen en 30 km pistes, waarbij je 9.700 hoogtemeters aflegt.

In het vorige seizoen is er door de nieuwe 8-persoons-cabinebaan "Drei Zinnen"het gebied Helm verbonden met Rotwand. Door de verbinding zijn er 5 km nieuwe pistes ontstaan.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Sexten

Veel skigebieden in Italië bieden pistes aan die op bepaalde momenten ook voor het nachtskiën worden geopend. Zo gaat het pisteplezier ook na het invallen van de duisternis verder. Het skigebied Drei Zinnen Dolomiten is een dergelijk nachtskigebied, waarin u de beschikking heeft over een nachtskipiste. In de buurt van Sexten kan je altijd op dinsdag en vrijdag van 19 tot 22 uur bij de Haunold deelnemen aan het nachtskiën. De ongeveer 3 km lange piste is op deze bijzondere bedrijfstijden voor het nachtskiën verlicht. Naast het nachtskiën kan je bij de Haunold ook nachtrodelen. Na het nachtelijke skiplezier kan je gezellig naar de Riese-Haunold-Hütte gaan om van je avond na te genieten.

Après-ski Sexten

Na het skiën is het familie-skigebied rustig. U kunt de dag natuurlijk gezellig in een van de hutjes of restaurants en cafés afsluiten.

Voor wie ook na het skiën nog actief wil zijn kunt u gaan schaatsen, ijsstokschieten of rodelen. Ook kunt u hier tennissen of in het plaatselijke zwembad een paar baantjes zwemmen.

Snowpark: Drei Zinnen Snowpark Sexten

Het skigebied Sxtener Dolomiten biedt 3 funparken. Het Drei Zinnen Snowpark in Helm, het snowpark in het Pragser Tal en het Shaka Snowpark in Toblach (Dobbiaco).

Het Drei Zinnen Snowpark is het grootst en is in twee zones verdeeld: het KIDS learn park en het Easy/Medium park. Vooral voor beginners is dit park zeer geschikt. In het kids park kunnen de kids zich op 3 kickers en een kleine whoops-line uitleven. De Easy/Medium park biedt 8 kickers, diverse boxen en een spannend jib gedeelte.

In Toblach kunt u zich op de enige big airbag in het Pustertal uitleven. Deze is perfect geschikt voor een uitgebreide training.

Compleet is het freestyle-aanbod met het Kids Skicross park in het skigebied Haunold. Op de legendarische skicross-wereldcuppiste kunnen ook beginners aan hun trekken komen. Deze biedt 6 steile bochten, 12 waves en 4 kickers.

Het skigebied Drei Zinnen Dolomiten is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Drei Zinnen Dolomiten

Het testrapport Drei Zinnen Dolomiten is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Sexten

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Sexten

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs