Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

St. Johann in Aurina

13 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,0
Skigebied 8,0
Informatie over het skigebied
Skiworld Ahrntal
Het hoogste punt: 2.510 m
Het laagste punt: 950 m
Hoogte skioord: 1.017 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 9
Stoeltjesliften: 9
Gondelbaan: 5
Pistes in totaal: 78 km
Pistes:
38 km
Pistes:
30 km
Pistes:
10 km

Skigebied Skiworld Ahrntal

Skigebied Skiworld Ahrntal

Met de skipas "Skiworld Ahrntal" heb je toegang tot de drie skiarealen Klausberg, Speikboden, Weißenbach en Riva. Op een hoogte van 951 m tot 2.510 m en met in totaal 78 pistenkilometer vindt men hier alles wat een skiërshart begeert. Moderne besneeuwingsmachines garanderen een sneeuwzekerheid van november tot Pasen en de perfect geprepareerde pisten zorgen voor puur skiplezier. Bovendien is er de niweue 10-persoons-gondel, de modernste lift in de skiworld Ahrntal.

Fans van lange en brede afdalingen kunnen op de pistes naast de stoeltjeslift Sonnklar in Speikboden terecht. Hier bevinden zich overwegend zachtglooiende hellingen en direct bij de Seenock-piste is er een leuk funpark. Van de verscheidene dalafdalingen zullen vooral recreatieskiërs echt genieten. Kinderen kunnen zich prima uitleven in het kinderland bij het dalstation van de Klausberg. Het zogenaamde "Klausiland" biedt de kleine skiërtjes veel attracties zoals een lopende band, een iglo, glijbanen en een slalomparcours. Maar voor de kleine gasten is er nog meer op de Klausberg! De nieuwe dino-fun-line is een funparcours met whoops, stijle bochten en kleine boxen. Het parcours wordt omringd door 10 levensgrote dinosauriërs, zoals de Tyrannosaurus rex.

In het snowpark bij het K2-dalstation of in het snowpark Speikboden kunnen de freestylers zich naar hartenlust uitleven. Niet alleen de snowparks, maar ook de moeilijke pistes "Hühnerspiel" en "Hexenschuss" zorgen voor een adrenalinekick. Op de Klausberg K2 vind je ook nog eens de langste afdaling (ca. 8 km) in het Valli di Tures e Aurina, waarbij je een hoogteverschil van 1.460 m overbrugt. De mooiste carving-afdaling vind je nabij de Sonnenlift en buiten de piste komen de poedersneeuwfans helemaal aan hun trekken.

Met het "Kombinationsticket Kronplatz" kun je vanaf een 5-daagse skipas één skidag op de Kronplatz doorbrengen. Met een 6-daagse skipas kun je bijvoorbeld 5 dagen skiën in Aurina en 1 dag op de Kronplatz. Je kunt een skidag naar keuze uitkiezen voor de dag op de Kronplaz, binnen de geldigheidsdata van de skipas. Met een combinatieticket kun je niet in twee skigebieden op een dag gaan skiën.

In veel gedeeltes van het skigebied Speikboden heb je gratis toegang tot Wi-Fi-hotspots.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën St. Johann in Aurina

Rondom het Italiaanse St. Johann in het Ahrntal biedt het skigebied Skiworl Ahrntal twee keer per week de mogelijkheid tot nachtskiën aan. In het skigebied dicht bij het nationaalpark Rieserferner-Alm worden de pistes met de nieuwste LED-techniek energiebesparend en dus milieuvriendelijk tijdens de nacht verlicht. Omdat de verlichting alleen niet voldoende is, worden de afdalingen in het nachtskigebied bij het invallen van de duisternis vers geprepareerd en wordt het skiën een echt plezier. Wie meer zin heeft in sleetje rijden heeft geluk, want de rodelbaan in het skigebied is eveneens verlicht. Rondom St. Johann im Ahrntal vindt iedereen dus de passende mogelijkheid op de piste tot in de nacht door te gaan.

Après-ski St. Johann in Aurina

Laat u zich na een belevenisvolle en sportieve dag met de traditionele en heerlijke gerechten uit de streek verwennen. Of maakt u de nacht door in de beruchte disco's "Pik-Club" in Sand, of de "Almdiele" in Luttago. Een "must" voor elke après-ski-liefhebber is de "Kristalalm" en de "Heksenketel" aan de Klausberg.

Een razende rodelvaart overdag of 's nacht is in het bijzonder bij jong en oud heel geliefd en ook het sneeuwschoenwandelen, waterval klimmen en schaatsen garandeerd veel fun en actie. Een echt highlight is de Alpine Coaster "Klausberg Flitzer" aan de Klausberg. De rodelbobbaan is de langste alpenachtbaan van Italië en zorgt voor veel plezier bij groot en klein. De snelheid bepaalt u zelf, maar echte waaghalsen halen de topsnelheid van 40 km/h! Met elke skipas kunt zelfs een keer gratis met de rodelbobbaan mee!

Snowpark: Snowpark Funtaklaus St. Johann in Aurina

Met de skipas "Skiworld Ahrntal" heeft u direct toegang tot twee snowparks en een fun-line. De dino-fun-line in het skigebied Klausberg is vooral voor kinderen en freestyle-beginners zeer geschikt. Op het parcours in prehistorische stijl laten de kinderen hun tricks zien op whoops, in steile bochten en op kleine boxen - omringd door 10 levensgrote dino's. Aan de K2-gondel op de Klausberg komt daar nog het snowpark "Funtaklaus" bij. In beide gedeeltes van het park, het "upper park" en het "lower park" kunnen zowel beginners als pro's hun hartje ophalen. In het "upper park" wachten verschillende kickers, boxen, een whoops-line en een multi obstacle op u. In het "lower park" bevinden zich meerdere kickers, rails, boxen en steile bochten. Sinds dit jaar heeft het snowpark een nieuw design gekregen.

Het freestyle-plezier is nog niet ten einde. In het skigebied Speikboden, nabij de stoeltjeslift Seenock, is er namelijk nog een snowpark. In dit 700 m lange snowpark kunnen freestylers zich uitleven op een easy en een medium line met kickers, boxen, rails en tubes van verschillende niveaus. De chill area biedt ruimte voor grote en kleine versnaperingspauzes. Extra voor gezinnen werd de Speikline aangelegd en dat belooft een heleboel plezier.

Het skigebied Skiworld Ahrntal is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Skiworld Ahrntal

Het testrapport Skiworld Ahrntal is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in St. Johann in Aurina

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied St. Johann in Aurina

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs