Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Sulden am Ortler

139 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 9,0
Skigebied 8,5
Informatie over het skigebied
Sulden
Het hoogste punt: 3.250 m
Het laagste punt: 1.900 m
Hoogte skioord: 1.900 m
Liften in totaal: 13
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 5
Gondelbaan: 4
Pistes in totaal: 44 km
Pistes:
17 km
Pistes:
13 km
Pistes:
14 km

Skigebied Sulden

Skigebied Sulden

Het skigebied Sulden geldt als sneeuwzeker van oktober tot begin mei en biedt 44 pistekilometers. Via 13 liften bereikt u de top, waaronder een van de grootste kabelbanen van de Alpen: de 4 gondels bieden ruimte voor 110 personen. Ook is er een nieuwe 10-persoons-cabinebaan, de Rosim-Bahn, waarmee u gemakkelijk het skigebied Kanzel bereikt. Dit is naast Langenstein ideaal voor gevorderden. Ook is er een panorama-piste met een lengte van 2,5 km en een hoogteverschil van 650 m tot het dalstation.

Beginners kunnen voornamelijk oefenen op de 2 oefenliften bij het dalstation en op de Sonnenhang. Gevorderden kunnen naar de Kanzel en Langenstein. Ook freestylers komen hier aan hun trekken: naast een funpark bij de Madritsch-Hütte is er ook een permanente boardercross-route en een halfpipe. Voor freeriders zijn er leuke diepe sneeuw afdalingen bij de Schöntaufspitze.

Ouders hoeven zich in Sulden geen zorgen te maken om de kids: de Yeti-Club biedt een gevarieerd dagprogramma.

Met de skipas "Skiarena Vinschgau" heeft u toegang tot in totaal 133 pistekilometers en 39 liften in 5 skigebieden: Sulden, Schöneben, Haideralm, Watles und Trafoi (zie skiregio).

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Sulden am Ortler

Het is bekend dat Zuid-Tirol echt wel het een en ander te bieden heeft: ook nachtskiën valt onder de vele mogelijkheden in dit gebied. In het mooie Sulden kan de nacht worden gebruikt om te skiën: één keer per week kunt u in de avonduren op de pistes in het skigebied Sulden am Ortler terecht. Dankzij de 2,5 km verlichte pistes en de geopende restaurants wordt Sulden een mooi nachtskigebied. Zodat niemand te voet naar boven hoeft, is voor het nachtskiën ook het tovertapijt bij de piste verlicht. Voor houders van een skipas is het nachtskiën inbegrepen.

Après-ski Sulden am Ortler

Er zijn talrijke mogelijkheden om de dag af te sluiten. Bijvoorbeeld de Ski Alm bij het dalstation , het café Ilse of de discotheek Après Club. Na een gezellig etentje kunt u doorgaan in Bambi's Pub, Hartmann's Weinstube of de Bärenhöhle.

De middag kunt u tevens actief doorbrengen. Tijdens een wandeling door het winterlandschap bij het natuurpark Stilfserjoch bijvoorbeeld. Of u gaat rodelen op de 2 km lange rodelbaan. Genieters gaan naar een van de wellness-centra in de omgeving zoals het "Sport Well" in Mals. Het Messner Mountain Museum Ortler biedt interessante tentoonstellingen.

Snowpark: Snowpark Sulden am Ortler

Het snowpark in het skigebied Sulden beschikt over meerdere boxes, rails en kickers. Bovendien is er niet alleen de permanente boardercross-route, maar ook een 100 m lange halfpipe.

Het skigebied Sulden is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Sulden

Het testrapport Sulden is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Sulden am Ortler

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Sulden am Ortler

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs