Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Sulden am Ortler

195 Aantal beoordelingen:

95 % Aanbeveling:

Plaats 9,1
Skigebied 8,8

Skigebied Sulden

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 3.250 m Gondelbaan: 4
Het laagste punt: 1.900 m Pistes in totaal: 41 km
Hoogte skioord: 1.900 m
Pistes:
20 km
Liften in totaal: 11
Pistes:
12 km
Sleepliften: 2
Pistes:
9 km
Stoeltjesliften: 5 Skiroutes: 3 km

Skigebied Sulden

Het skigebied in Solda overtuigt door zijn sneeuwzekerheid van november tot mei en zijn beheersbaarheid. Op de gletsjer zijn er 44 gevarieerde pistekilometers incl. skiroutes voor elk niveau te vinden. 11 liften brengen je de berg op, waaronder een van de grootste kabelbanen in de Alpen. Er is ook een nieuwe 10-persoons draaibare kabelbaan bijgekomen, de Rosim kabelbaan, die je comfortabel naar het Kanzel skigebied brengt. Samen met Langenstein is dit vooral geschikt voor gevorderde skiërs. De panoramische helling, die nu ook toegankelijk is, leidt over 2,5 km en 650 meter hoogte naar het dalstation van de kabelbaan.

Beginners komen aan hun trekken bij de twee oefenliften bij het dalstation en op de Sonnenhang. En zelfs het aanbod voor freestyle fans is indrukwekkend: Naast het funpark bij de Madritsch Hütte is er ook een permanente boardercrossbaan. Freeriders daarentegen vinden op de Schöntaufspitze geweldige diepsneeuwafdalingen.

Overigens hoeven ouders zich in Solda ook geen zorgen te maken over de kleintjes: die zijn in goede handen in het kinderland Cevedale of in de Yeti Club, waar ze een gevarieerd dagprogramma kunnen beleven.

Met de skipas "Zwei Länder Skiarena" heb je zelfs toegang tot een totaal van 210 kilometer piste en 37 liften in 5 skigebieden: Sulden, Schöneben-Haideralm, Watles, Trafoi en Nauders (zie skigebied).

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Sulden am Ortler

Het is bekend dat Zuid-Tirol echt wel het een en ander te bieden heeft: ook nachtskiën valt onder de vele mogelijkheden in dit gebied. In het mooie Sulden kan de nacht worden gebruikt om te skiën: één keer per week kun je in de avonduren op de pistes in het skigebied Sulden am Ortler terecht. Dankzij de 2,5 km verlichte pistes en de geopende restaurants wordt Sulden een mooi nachtskigebied. Zodat niemand te voet naar boven hoeft, is voor het nachtskiën ook het tovertapijt bij de piste verlicht. Voor houders van een skipas is het nachtskiën inbegrepen.

Après-ski Sulden am Ortler

Er zijn talrijke mogelijkheden om de dag af te sluiten. Bijvoorbeeld de Ski Alm bij het dalstation , het café Ilse of de discotheek Après Club. Na een gezellig etentje kun je doorgaan in Bambi's Pub, Hartmann's Weinstube of de Bärenhöhle.

De middag kun je tevens actief doorbrengen. Tijdens een wandeling door het winterlandschap bij het natuurpark Stilfserjoch bijvoorbeeld. Of je gaat rodelen op de 2 km lange rodelbaan. Genieters gaan naar een van de wellness-centra in de omgeving zoals het "Sport Well" in Mals. Het Messner Mountain Museum Ortler biedt interessante tentoonstellingen.

Snowpark: Snowpark Sulden am Ortler

Het snowpark in het skigebied Sulden beschikt over meerdere boxes, rails en kickers. Bovendien is er niet alleen de permanente boardercross-route, maar ook een 100 m lange halfpipe.

Is het skigebied Sulden niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Sulden

Het testrapport Sulden is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,7 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Sulden am Ortler

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Sulden am Ortler

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs