Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Olang

13 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,4
Skigebied 9,5
Informatie over het skigebied
Kronplatz
Het hoogste punt: 2.275 m
Het laagste punt: 973 m
Hoogte skioord: 1.080 m
Liften in totaal: 32
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 4
Gondelbaan: 22
Pistes in totaal: 120 km
Pistes:
52 km
Pistes:
42 km
Pistes:
26 km

Wintersport Olang - Winterse idylle bij de Kronplatz

Olang

Olang ligt op 1.080 m in het hart van het Pustertal en bestaat uit de plaatsdelen Oberolang, Mitterolang, Niederolang en Geiselsberg. Het schilderachtige dorpje dat aan de voet van de Kronplatz ligt, is ingebed tussen de Alpen en de Dolomieten: omgeven door de indrukwekkende Pragser Dolomieten in het zuiden en de Rieserferner-groep in het noorden, wacht u hier een fascinerend panorama. Vanuit Geiselsberg is er een directe verbinding tot het skigebied. Vanuit alle dorpsdelen rijdt in de winter om de 20 minuten een gratis skibus naar het dalstation Gassl bij Geiselsberg.

Zeer moderne liften, korte wachttijden, zeer goed geprepareerde pistes en prachtige uitzichten maken het skigebied tot een van de mooiste in de Dolomieten. Ook voor rodelfans is het plaatsje zeker van grote betekenis, want op de moderne natuurrodelbaan van Olang heeft in het jaar 2000 al voor de tweede keer de rodelkampioenschap plaatsgevonden. Verder zijn er talrijke mogelijkheden tot actieve vrijetijdsbesteding, de verschillende restaurants en hutten lokken met lekkere specialiteiten en in de winkels vindt u vast wel een passend vakantiesouvenir.

Kronplatz

Aan de voet van de Kronplatz (2.275 m), te midden van het schilderachtige landschap van het Pustertal, liggen 14 verschillende en attractieve Zuid Tiroolse plaatsjes. Vanaf meerdere plaatsen lopen moderne cabineliften naar de toppen, waar u een prachtig uitzicht heeft. Hier vinden regelmatig diverse sportevenementen plaats, zoals de Pustertalse skimarathon en de Gsieserlauf, het grootste sportevenement van Zuid-Tirol. 119 pistekilometers, 32 moderne liftvoorzieningen, een halfpipe evenals een zeer uitgebreid vrije tijd- en sportaanbod zorgen ervoor dat iedereen het hier naar zijn zin heeft! Het gebied is ook voor gezinnen geschikt, dankzij talrijke inrichtingen zoals „Croniworld“.

Vervoer Olang

  • Trein: Olang (in de plaats)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 120 km), Venetië (ca. 200 km)

Accommodaties in Olang

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Olang

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs