Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Völs am Schlern

99 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,0
Skigebied 9,3

Skigebied Val Gardena/Alpe di Siusi

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.518 m Gondelbaan: 14
Het laagste punt: 1.236 m Pistes in totaal: 178 km
Hoogte skioord: 880 m
Pistes:
52 km
Liften in totaal: 84
Pistes:
105 km
Sleepliften: 29
Pistes:
21 km
Stoeltjesliften: 41

Skigebied Val Gardena/Alpe di Siusi

Met de skipas “Val Gardena/Alpe di Siusi" staan je 178 pistekilometers en 84 liften van de fantastische Dolomieten ter beschikking. Het sneeuwzekere en familievriendelijke skigebied Alpe di Siusi biedt overwegend blauwe en rode pistes. Beginners en genieters kunnen van de brede afdalingen bij de Laurin- en Florianlift genieten, terwijl de sportievelingen de slaloms- en snelheidsparcours proberen. De slalom aan de Puflatsch geldt als de zwaarste afdaling met een hoogteverschil van 250 m - een must voor cracks! Ook het snowpark bij de Alpe di Siusi met kickers, rails en boxen zorgen voor veel plezier.

Nog meer afwisseling biedt de verbinding naar Gröden via St. Ulrich. Met een opwaardering tot de Dolomiti Superskipas kun je in totaal zelfs van ca. 1.200 pistekilometer, verdeeld over 12 skigebieden, gebruikmaken, met daaronder ook de Sella Ronda, de spectaculaire dagtocht rond de Sella-groep met ski en lift!

Op alle belangrijke knooppunten in het skigebied "Val Gardena/Alpe di Siusi" heb je toegang tot gratis Wi-Fi hotspots. In de skigebieden van de "Dolomiti Superski" staan je ook bij de vele bergstations en horecabedrijven gratis Wi-Fi hotspots ter beschikking.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Völs am Schlern

In het idyllische Völs am Schlern gaat het er rustig aan toe. Hier zijn er talrijke restaurants, waar men van nationale en internationale gerechten kan genieten. De gezellige bars en cafés verheerlijken de dag met lokale lekkernijen.

Het middeleeuwse slot Prösels en de parochiekerk met een wonderschone preekstoel bieden culturele afwisseling. Voor ontspanning zorgen de bekende Völser heelbaden. Door de natuurlijke heelbaden kan men volledig ontspannen en vermoeidheid en stress naar het verleden sturen.

Wie de voorkeur aan een sportief programma geeft, die probeert een ritje op een van de 7 rodelbanen in Völs en op de Seiser Alm. Het winterlandschap kunt u ook tijdens een wandeling (met of zonder sneeuwschoenen) of een paardensleetocht verkennen. De pittoreske vijver van Völs, in de zomer een van de mooiste en schoonste recreatieplassen van Italië, verandert in de winter in een natuurlijke schaatsbaan, waarop u heerlijk kunt schaatsen.

Snowpark: Snowpark Seiser Alm Völs am Schlern

De Dolomieten bieden niet enkel een fascinerend panorama, maar ook een geslaagd aanbod voor alle freestyle-fans. Wie van risico houdt, die mag het 'Snowpark Seiser Alm' niet missen. Op meer dan 1,5 kilometer lengte hebben in totaal meer dan 60 obstacles hun plek gevonden, die voor elk niveau een prima aanbod hebben.

In het bovenste gedeelte van het park vindt u de easy line voor de eerste sprongen. Bovendien biedt het diverse kickers und boxen. De gevorderden en profs vinden in het gehele park telkens een medium en pro line - met 5-kickerline, twee raillines en een veeleisende kickerline voor de experten. Zelfs natuurliefhebbers komen in het park met de 'wood line' op hun kosten. De obstacles zijn hier compleet van hout gemaakt. Diverse events zorgen voor creatieve ideeën en de nodige afwisseling.

Is het skigebied Val Gardena/Alpe di Siusi niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Val Gardena/Alpe di Siusi

Het testrapport Val Gardena/Alpe di Siusi is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Völs am Schlern

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Völs am Schlern

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs