Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Welsberg-Taisten

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Kronplatz
Het hoogste punt: 2.275 m
Het laagste punt: 973 m
Hoogte skioord: 1.087 m
Liften in totaal: 32
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 4
Gondelbaan: 22
Pistes in totaal: 119 km
Pistes:
52 km
Pistes:
42 km
Pistes:
25 km

Wintersportvakantie Welsberg-Taisten - Ontspannen wintervakantie in een geweldige natuur

Welsberg-Taisten

De Italiaanse gemeente Welsberg-Taisten ligt in het oosten van Zuid-Tirol. De gemeente ligt over een afstand van bijna 50 km² in het van oost naar west lopende Pustertal en aan de ingang van het Gsieser Tal, dat hier begint. In de traditionele dorpen, omgeven door sprookjesachtige, naaldbossen, wonen ongeveer 2.900 inwoners. Welsberg-Taisten is voor natuurliefhebbers en genieters een echt vakantieparadijs, maar ook wandelaars en wintersporters komen dankzij vele wandelroutes en het nabijgelegen skigebied Kronplatz (119 km piste) aan hun trekken.

Het grootste deel van de gemeente ligt tussen 1.100 m en 1.300 m, terwijl enkele losse huizen ook op hoogtes tot 2.700 m te vinden zijn. Het centrum van Welsberg ligt op ongeveer 1.100 m, heeft ongeveer 1.500 inwoners en geldt als hoofdplaats van de gemeente. Hier ligt op steile rotsen het waarmerk van de stad: het slot Welsperg. De tweede grotere plaats in de gemeente is Taisten en ligt zonovergoten op 1.200 m. Hier starten talrijke wandelroutes door omliggende weiden en wouden met een adembenemend uitzicht op de Dolomieten.

Kronplatz

Aan de voet van de Kronplatz (2.275 m), te midden van het schilderachtige landschap van het Pustertal, liggen 14 verschillende en attractieve Zuid Tiroolse plaatsjes. Vanaf meerdere plaatsen lopen moderne cabineliften naar de toppen, waar u een prachtig uitzicht heeft. Hier vinden regelmatig diverse sportevenementen plaats, zoals de Pustertalse skimarathon en de Gsieserlauf, het grootste sportevenement van Zuid-Tirol. 119 pistekilometers, 32 moderne liftvoorzieningen, een halfpipe evenals een zeer uitgebreid vrije tijd- en sportaanbod zorgen ervoor dat iedereen het hier naar zijn zin heeft! Het gebied is ook voor gezinnen geschikt, dankzij talrijke inrichtingen zoals „Croniworld“.

Vervoer Welsberg-Taisten

  • Trein: Welsberg, Bruneck (ca. 20 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 120 km), Treviso (ca. 175 km), Venetië (ca. 190 km)

Accommodaties in Welsberg-Taisten

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Welsberg-Taisten

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs