Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Zoldo

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Informatie over het skigebied
Civetta
Het hoogste punt: 2.100 m
Het laagste punt: 1.000 m
Hoogte skioord: 1.177 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 10
Stoeltjesliften: 10
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 80 km
Pistes:
30 km
Pistes:
44 km
Pistes:
6 km

Wintersport Zoldo - Skiën in het dal van de ijsmakerskunst!

Zoldo

De Val di Zoldo met de drie gemeentes Forno di Zoldo, Zoldo Alto en Zoppé di Cadore is een toeristisch zeer geschikt dal in de provincie Belluno. Het ligt ingebed in het veelzijdige landschap tussen de Monte Pelmo (3.168 m) en de Monte Civetta (3.229 m). De unieke bergwereld met de markante bergruggen en ruige wanden valt onder de bijzondere schoonheden van de Bellunese Dolomieten en maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed.

De hoofdplaats in het dal met 2.300 inwoners is Forno di Zoldo (848 m). De naam is afkomstig van de lange traditie in de ijzerverwerking. Meerdere smeltovens (forno in het Italiaans) en smederijen zijn hier door de eeuwen heen gebouwd, waarvan sommige tot op de dag van vandaag nog kunnen worden bezichtigd. Meer over de geschiedenis van de ijzerproductie ervaren geïnteresseerden in het plaatselijke ijzer- en nagelmuseum. Het toeristische centrum voor wintersporters ligt in Zoldo Alto, dat verder achter in het dal op 1.177 m hoogte ligt. Het dorp is iets kleiner, maar niet minder levendig dan de hoofdplaats. In het dorpsdeel Zoldo-Pecol ligt de toegang tot het skigebied Civetta, met 80 km pistes het grootste skigebied van de regio Veneto.

Naast het aantrekkelijke landschap en de vele sportieve en culturele mogelijkheden is de Val di Zoldo ook bekend vanwege de ijsmakerskunst. Het handgemaakte "Gelato artigianale", de moeder van al het ijs, is afkomstig uit Zoldo. De lange ijstraditie in Zoldo en de wereldwijde beroemdheid wordt door inheemsen gevierd op 24 maart, de "Gelato-Day".

Civetta

De regio Civetta ligt in het fascinerende berglandschap van de Bellunese Dolomieten. Het landschap wordt gekenmerkt door de hoogste top van de Dolomieten, de Marmolada (3.343 m) en andere imposante bergen zoals de Monte Pelmo, maar ook bossen en weiden alsmede traditionele dorpen. De regio bestaat uit drie prachtige dalen: het Val di Zoldo, waar het beroemde Italiaanse ijs "Gelato artigianale" oorspronkelijk vandaan komt, de Val Fiorentina met het skioord Selva die Cadore alsmede de Val Cordevole met de bekende plaats Alleghe.

De regio is benoemd naar de meest markante top, de Civetta ('Uil'). Met 3.220 m is dit één van de hoogste bergen in de Dolomieten en maakt deel uit van de machtige Civetta-Moiazza-groep in het noordoosten van de provincie Belluno. Bij de Civetta ligt het grootste skigebied van Veneto: Ski Civetta. Het bezit 80 km pistes van alle moeilijkheidsniveaus en hoort bij de skiregio Dolomiti Superski. Rondom de berg liggen in totaal vier pittoreske bergdorpjes, die toegang tot het skigebied mogelijk maken: Alleghe, Selva di Cadore, Zoldo en Palafavera.

Aan de noordwestelijke kant van het Cordevole-dal bevinden zich de meeste toeristen in de hoofdplaats Alleghe, die aan een idyllisch bergmeer ligt. Naburig dorp van Alleghe en een andere belangrijke plaats voor het skiën bij de Civetta is Selva di Cadore op 1.317 m hoogte. Vanuit hier brengt een stoeltjeslift u naar het skigebied. Aan de andere kant van de gebergteketen ligt de Val di Zoldo met de gemeente Zoldo. Vanuit de dorpen Zoldo Alto en Palafavera is de toegang tot het skigebied Civetta eveneens mogelijk.

Vervoer Zoldo

  • Trein: Longarone-Zoldo (ca. 28 km)
  • Vliegtuig: Treviso (ca. 115 km), Venetië (ca. 125 km)

Accommodaties in Zoldo

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Zoldo

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs