Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Bad St. Leonhard

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Klippitztörl
Het hoogste punt: 1.818 m
Het laagste punt: 1.460 m
Hoogte skioord: 721 m
Liften in totaal: 6
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 2
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 28 km
Pistes:
18 km
Pistes:
10 km
Pistes:
0 km
Skiroutes: 1 km

Wintersportvakantie Bad St. Leonhard - Natuurvakantie in het Lavanttal

Bad St. Leonhard

Wie op vakantie op zoek is naar rust en van de natuur wil genieten, is in Bad St. Leonhard aan het juiste adres! De kleine gemeente met haar 4.400 inwoners ligt in het bovenste Lavanttal ten noorden van Wolfsberg op een hoogte van 721 m. In het skigebied Kipplitztörl met ongeveer 28 pistekilometers komen zowel skiërs en snowboarders als ook sneeuwschoenwandelaars naast de piste aan hun trekken.

De gemeente is bekend als kuur- en rehabilitatieplaats. De genezende zwavelbronnen zijn tot ver buiten de regio bekend en ook de berglucht en het water worden een genezende werking toegewezen. Bovendien komt ook (culinair) genot in Bad St. Leonhard niets te kort.

Lavanttal

In het oostelijke Karinthië ligt verdeeld over 64 km het uitgestrekte Lavanttal, waar de naamgever, de rivier Lavant, stroomt. Het landschap behoort tot de meest aantrekkelijke en zonnige bestemmingen van Oostenrijk, waar het zijn bijnaam “paradijs Karinthië” vandaan heeft gekregen. De idyllische dorpen Wolfsberg, Sankt Andrä en Bad Sankt Leonhard vormen met samen 60.000 inwoners de belangrijkste gemeentes van het dal. Het lagere Lavanttal tussen de huisbergen Koralpe en Saualpe biedt vele mogelijkheden voor vrijetijdsbestedingen. In de winter kunt u voor een gevarieerde sportvakantie de Koralpe met de skigebieden Große Speikkogel (met 2.140 m de hoogste piek in de regio), Klippitztörl, Weinebene en Hebalm verkennen.

Vervoer Bad St. Leonhard

  • Trein: Zeltweg (ca. 35 km), St. Michael in der Obersteiermark (ca. 70 km), Graz (ca. 75 km), Klagenfurt (ca. 80 km)
  • Vliegtuig: Graz (ca. 70 km), Klagenfurt (ca. 80 km)